18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Samooja ja Erofejeff karsintojen kautta Thailand Golf Championshipiin

Kalle Samooja pelaa neljättä kauttaan Asian Tourilla.

Asian Tourin kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa, Thailand Golf Championshipissä nähdään mukana kaksi suomalaista, kun Kalle Samooja ja Peter Erofejeff hankkivat paikan kilpailuun karsinnan kautta.

”Jouduttiin Patun kanssa hakemaan paikkaa tämän viikon kisaan maanantaikarsinnasta, jossa oli kuusi paikkaa vapaana. Molemmat pelattiin itsemme sisään, niin ei tarvitse jännittää pääseekö mukaan vai ei. Nyt alkaa sitten valmistautuminen hyvään testiin. Ehdottomasti kauden kovin fieldi ja kenttä tarjolla. Nippu maailman kärkiäijiä mukana, mm. viime viikolla voittaneet Sergio ja Bubba”, Kalle Samooja viestitti maanantaina.

Samoojalla on kisassa melkoisesti panosta, sillä nousemalla rahalistalla 60 parhaan joukkoon, hänen olisi yhä mahdollista uusia pelioikeus kiertueelle.

Ennen Thaimaan kisaa Samooja on rahalistalla 83:s reilun 33 000 dollarin ansioilla. Sijaan 60 on kuitenkin matkaa lähes toinen mokoma, joten tavoitteen saavuttaminen vaatisi sijoittumista kuuden parhaan joukkoon. Peli on kuitenkin löytymässä ja viime viikolla Samooja oli hienosti 18.

”Hyvä kisa tosiaan Vietnamissa. Kovaa tuulta oli koko viikon, mutta lyöminen oli stediä läpi kisan joka näkyy väylä- ja greeniosumissa. Se loi mahdollisuuden pärjäämiselle, mutta puttaaminen ei antanut mahdollisuutta päästä kärjen tuntumaan. Paljon hyvää kuitenkin tarttui mukaan Ho Tram Openista”, Samooja kertasi.

Menestys Thaimaassa vaatii todella onnistunutta kilpailua, sillä Sergio Garcian ja Bubba Watsonin lisäksi kisassa ovat mukana myös mm. Kiradech Aphibarnrat, Thongchai Jaidee, Martin Kaymer, Victor Dubuisson ja Lee Westwood.

”Voitto toki avaa ovet heti ensi kaudeksi. Kuudenkymmenen joukkoon on vähän hommia vielä, mutta samanlaisella pelillä tässä on vielä hyvät mahdollisuudet”, hän laskee.

Noin13 000 euroa tienannut Peter Erofejeff on rahalistalla sijalla 118. Thaimaan kisan jälkeen Asian Tourilla pelataan vielä yksi kilpailu.

”Tarkoitus olisi paketoida kausi Filippiineillä ensi viikolla. Sieltä sitten Finnairilla jouluksi kotiin”, Samooja suunnittelee.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje