5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Välimäki hioo kuntoaan Dubaissa: ”Siistiä päästä kilpailemaan maailman parhaiden kanssa”

Sami Välimäki kilpailee seuraavaksi Yhdysvalloissa Concession Golf Clubilla. Kuva: Getty Images

WGC-kilpailuissa debytoivan Sami Välimäen valmistautuminen uuteen kauteen jäi vajaaksi. Takamatkaa kurotaan umpeen ennen WGC-kisaa.

Sami Välimäellä on ensi viikolla edessään uran ensimmäinen World Golf Championships -sarjan turnaus. Tätä silmällä pitäen hän ei suunnannut edellisen, Saudi-Arabiassa pelaamaansa European Tourin kilpailun jälkeen kotiin, vaan matkusti Dubaihin harjoittelemaan.

Kuukauden verran yhtä soittoa reissussa ollut Välimäki on koettanut saada pelin eri osa-alueita paremmalle mallille. Tätä varten Dubaihin saapui täksi viikoksi myös hänen valmentajansa Timo Karvinen.

”Timon kanssa olemme tehneet hyviä treenejä”, Välimäki sanoi.

Pallonlyöminen ei ole vielä viimevuotisella tasolla, mutta asiat edistyvät oikeaan suuntaan. Nyt on ollut pari viikkoa aikaa harjoitella ja saada kiinni sitä tasoa, joka olisi pitänyt olla tammikuun turnauksiin lähdettäessä. Dubaissa häntä ovat sparranneet myös muutamat suomalaispelaajat.

”Viime viikolla pelasin Ilari Saulon ja Lauri Ruuskan kanssa ja tiistaina kiersin kentän Matias Honkalan ja Eemil Alajärven kanssa”, Välimäki kertoo.

Viime vuoden komeetta ei luonnollisesti ollut tyytyväinen kauden kolmeen ensimmäiseen kilpailuun, joista yksi toi 51. sijan ja kaksi päättyi karsiutumiseen.

”Huonosti menivät ensimmäiset turnaukset. En ehtinyt kunnolla valmistautumaan ja kisat tulivat liian äkkiä. Joulutauolla piti ehtiä vähän rentoutumaankin ja olihan siinä myös kaikenlaista muuta hässäkkää, joka vei aikaa ja energiaa.”

Minulla ei ole tapana etukäteen tutkia kenttiä netistä tai mistään.

Välimäki matkustaa perjantain ja lauantain vastaisena yönä kohti Amsterdamin lentoasemaa, jossa hän kohtaa caddiensa Väinö Viitaharjun. Kaksikko ottaa toisen välilaskun jälkeen suunnaksi Floridan länsirannikolla sijaitsevan Sarasotan, josta on noin 25 kilometrin matka kisapaikalle.

”On todella siistiä päästä kilpailemaan maailman parhaiden kanssa. Omaa hyvää kilpailua lähden pelaamaan, mutta ainahan niihin voitto mielessä mennään.”

Kauden ensimmäistä WGC-kisaa isännöivä Concession Golf Club on varsin kirjoittamaton kortti isojen turnausten kenttänä. Kuva: Getty Images

Kauden tähän asti kovimman turnauksen kisakenttä Concession Golf Club ei ole hänelle ennestään tuttu.

”En tiedä siitä kentästä mitään. Minulla ei ole tapana etukäteen tutkia kenttiä netistä tai mistään. Se selviää sitten paikan päällä, minkälaisella kentällä pelataan. Onhan siihen hyvin aikaa tutustua”, Välimäki sanoi.

Välimäki on valmis viipymään Yhdysvalloissa pidempäänkin, mikäli ensi viikon turnaus tuo menestystä ja sitä kautta mahdollisia villejä kortteja PGA Tourin kisoihin. Välimäellä olisi alun perin ollut heti seuraavalla viikolla vuorossa Oman Open, jossa hän otti vuosi sitten ensimmäisen ET-voittonsa, mutta kilpailu peruuntui Omanin tiukkojen koronamääräysten vuoksi.

”Harmillista, että Omanin kilpailua ei pelata. Olisi ollut hienoa päästä sinne fiilistelemään. Nähtäväksi jää, pystyvätkö he järjestämään kisan joskus myöhemmin tänä vuonna”, hallitseva mestari pyörittelee.

Tässä vaiheessa ei ole tarkempaa tietoa, milloin Välimäki – jonka ranteessa koreilee uuden sponsorin, sveitsiläisen luksuskelloja valmistavan Audemars Piguet’n tyylikäs rannekello – ehtii poiketa kotimaassa. Menestyksestä riippuen visiitti osuu aikaisintaan maaliskuun alkuun.

Seuraava ET-kilpailu käydään maaliskuun toisella viikolla Qatarissa, mutta maailmanlistalla kolmanneksi parhaana pohjoismaalaisena sijalla 77 oleva Välimäki ei ole tehnyt päätöksiä kisoihin osallistumisesta Floridan WGC-kisaa pidemmälle.

”Katsotaan tilannetta ensi viikolla uudelleen.”

Workday Championship at The Concession tulee olemaan Välimäen uran toiseksi kovin turnaus viimevuotisen U.S. Openin jälkeen. Suomalaisia on miesten majoreissa kilpaillut kolme eri pelaajaa, mutta WGC-turnauksissa tähän asti vain Mikko Ilonen – kaikkiaan kahdeksan kertaa. Näissä hänen paras sijoituksensa oli HSBC Champions -kisan 21. sija vuodelta 2013.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje