28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Sami Välimäellä kuuden birdien päivä tähtien kisassa: ”Paljon huippulyöntejä”

Sami Välimäen kilpailu Floridan länsipuolella lähti mukavasti käyntiin. Kuva: Getty Images

Välimäki on tuloslistan puolivälissä Floridan WGC-kilpailussa.

Sami Välimäki esitti hyviä otteita kauden ensimmäisen World Golf Championships -sarjan kilpailun avauskierroksella. Hän pelasi Floridassa Concession Golf Clubilla tuloksen 72 (par), joka oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 35. sijaan.

WGC-turnauksissa debytoiva Välimäki aloitti torstaina birdiellä ja teki neljännellä ja viidennellä (kentän 13. ja 14.) peräkkäiset bogit. Heti perään tullut birdie palautti Välimäen takaisin par-tilanteeseen, kunnes hän päätti ensimmäisen kenttäpuoliskon (10–18) bogiin.

Takaysin alussa koitti kierroksen paras vaihe, kun Välimäki tehtaili kolmen birdien suoran. Vahva tahti laantui huippuhetken jälkeen koittaneeseen tuplabogiin, mutta rahkeissa riitti vielä yhteen birdieen 16. (kentän 7.) reiällä. Välimäen kierros päättyi lopulta bogey-tulokseen.

”Paljon huippulyöntejä, ja aina kun sai konetta käymään, niin tuli ihan karmea lyönti, ja kaikki taas alusta. Mutta huomenna uutta matoa koukkuun”, Välimäki kertoi.

Concession Golf Club on isojen turnausten kenttänä kirjoittamaton kortti. Se ei ole aikaisemmin isännöinyt PGA Tourin koitosta, mutta osoittautui heti erinomaiseksi kisa-areenaksi. Kenttä on myös Välimäen mieleen.

”Kenttä testaa hyvin lähestymisiä ja lähipeliä. Se on myös selkeästi paremmassa kunnossa kuin mikään kenttä missä olen koskaan pelannut”, hän sanoi.

Välimäki on WGC-Workday Championshipissä kuusi lyöntiä kärjestä ja seitsemättä sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on kolmanneksen vähemmän. Kilpailun eurooppalaisten sisäisessä joukossa hän mahtuu kymmenen parhaan joukkoon.

Nuoren suomalaisen peliseurana kahdella ensimmäisellä kierroksella on kaksinkertainen Masters-voittaja Bubba Watson sekä nopeasti maailmanlistalla top 50:een noussut Will Zalatoris. Jälkimmäinen pelasi saman tuloksen Välimäen kanssa ja Watson joutui tyytymään 77 lyönnin kierrokseen.

Kolmikko lähtee turnauksen toiselle kierrokselle perjantaina kello 18.42 Suomen aikaa.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat Englannin Matthew Fitzpatrick sekä USA:n Webb Simpson tuloksellaan 66 (-6). Ensin mainittu teki Välimäen tavoin kuusi birdieä, mutta ei tilastoinut yhtään paria heikompaa reikätulosta.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuvat myös kolmatta sijaa jakava Sergio Garcia (67) sekä seitsemättä sijaa jakava toinen espanjalainen Jon Rahm (68). Pohjoismaalaisista Välimäen edellä on ainoastaan lyönnin verran paremmin päivän urakastaan selviytynyt Viktor Hovland (71). Norjalainen jakaa 25. sijaa.

Palkintoarvoltaan 10,5 miljoonan dollarin kilpailussa on 72 pelaajaa, joista tuloksen 83 lyönyt Matthew Wolff jätti leikin kesken. Turnauksessa ei ole karsintaa, vaan kaikki pelaavat neljä kierrosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje