9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Salonen ylivoimaisin mestari Aulangolla – Kaukinen löi Moision uusinnassa

Oliver Lindell (vas.) ja Jonatan Jolkkonen olivat P18-sarjan kaksi parasta. Kuva: Antero Lindell

Master Golfin Sandra Salonen (par) oli murskaavan ylivoimainen Aulangon Eversti-kentällä perjantaina päättyneissä junioreiden lyöntipelin SM-kisoissa. Hän jätti hopeaa ja pronssia samalla tuloksella saavuttaneet Nokian Emmi Jalkasen ja Tarinagolfin Ida Horttanaisen 12 lyönnin päähän. Virpiniemi Golf Clubin KiiraRiihijärvi oli vielä 16. reiän jälkeen hopeamitalissa kiinni, mutta lopussa tulleet kaksi bogia jättivät hänet Top 3:n ulkopuolelle.

”Päivän kierros oli melko värikäs sanoisinko. Alussa olin todella jännittynyt, ja pelasin kolme ekaa väylää kolmella bogilla. Heti bogien perään tein kuitenkin kolme birkkua ja sain siitä hyvän fiiliksen päälle. Takaysi oli parempaa ja tasaisempaa peliä. Koko ajan oli fiilis, että kyllä minä hoidan tämän kotiin, vaikka Emmi vetikin koko ajan aika tasaisen hyvin”, Salonen sanoi.

T21-sarja oli voittotaistelun kannalta kisojen tasaisin. Sarfvikin Ida Kaukinen (+6) nousi kolmannella kierroksella Archipelagia Golfin Ellinoora Moision kanssa tasoihin, ja veti lopulta 1. jatkoreiällä pidemmän korren. Sarjan isoihin menestyssuosikkeihin kuulunut Oulun Karina Kukkonen (+12) joutui tyytymään pronssiin. Kaksi päivää kärjen tuntumassa ollut Ahvenanmaan Emma Lindman (+15) menetti otteensa päätöspäivänä, ja jäi viidenneksi. Harjattulan Petra Salko (+14) oli neljäs.

”Peli kulki tosi hyvin ja on tosi hyvät fiilikset. En oikein vieläkään voi uskoa, että voitin. Draivi ja putti kulki, niin oli hyvä. Tykkäsin kentästä. Jatkoreiällä kun pallo meni veteen, olin ihan varma että olen kakkonen, mutta sitten kun oli siinä jäljellä se pitkä putti, niin ajattelin että lyhyeksi en ainakaan jätä. Kaikki vaan peliin ja sitten se uppos. Se oli kyllä ihan mieletöntä, mutta tosi harmi se Ellinooran lyhyt epäonnistunut putti”, Kaukinen sanoi.

Nuorempien poikien (P18) sarjan voitto meni varsin odotetusti Virvik Golfin Oliver Lindellille (-3), jonka kärkiasema ei ollut liiemmin uhattuna kolmannella kierroksella. Kullon Jonatan Jolkkonen ja Masterin JuhoYlä-Jääski hävisivät mestarille neljällä lyönnillä. Sarjan hopea ja pronssi jaettiin myös tässä järjestyksessä. Himmeimpien mitaleiden taistelu oli nuoremmissa pojissa kaikkein kovinta, sillä Talin MartinPlukka, Naantalin Simo Haavisto ja Tammer-golfin Juho Kurikka jäivät vain lyönnin päähän Jolkkosesta ja Ylä-Jääskistä.

”Ekat kaks päivää oli vähän vaikeeta, mutta sain pidettyä kuitenkin tulokset kohtuullisina. Vikana päivänä sain pari birdietä uppoamaan, ja kun bogeja ei tullut, oli tulos hyvä. Kokonaisuudessaan hyvä kilpailu”, hopeaa saanut Jolkkonen sanoi.

P18-sarjassa ratkaistiin myös Suomen viimeinen edustuspaikka Haaviston ja Nordcenterin Dominic Jonesin (+5) välillä Pickalassa pelattaviin EM-joukkuekisoihin. Haavisto lähtee paremmin Aulangolla sijoittuneena maajoukkuetehtäviin, Jones oli kisassa yhdeksäs. Sarjan eturivin ennakkosuosikkeihin kuulunut Nokian Sami Välimäki (+12) oli vasta 16:s.

P21-sarjan kultamitalin sai Nokian Aleksi Myllymäki (-4), joka päästi tuplabogillaan Lahden Golfin JoniUsvalan (-2) kahden lyönnin päähän ennen viimeistä reikää. Ensin mainittu teki 18:lla varman parin, eikä lahtelainen päässyt enää kalkkiviivoilla uhittelemaan. Tawastin Tuomas Nukari (-1) sai pronssia. Pickalan Otto Vanhatalo pelasi perjantain kovimman kierroksen (68), ja kiri jaetulle neljännelle tilalle Tammer-golfin Kristian Kulokorven seuraksi. He jäivät mitalisijasta kahden lyönnin päähän.

”Etuysi oli ihan ok peliä, pari lyhyttä birdietä meni ohi mutta pari hyvää par-savea oli. Takaysin alkuun kaksi birdietä, et sen jälkeen sai vähän hengähtää ja rullata maalia kohti. 17. väylällä duffasin veteen, josta tuli tuplabogey, ja annoin kaverille vielä pienen mahdollisuuden, mutta ei kierroksella sen kummempaa hätää ollut”, Myllymäki sanoi.

Pelaajien kommentit: FinnishGolf.com

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje