[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - World ranking

Saksalaislupaus teki golfin historiaa voittamalla samalla viikolla kaksi maailmanlistan pisteitä kartuttavaa kisaa eri maissa

Marc Hammer voitti viime viikolla kaksi OWGR-turnausta. Kuva: Getty Images

Nouseeko Marc Hammer uudeksi tähdeksi hieman tasapaksuksi käyneeseen saksalaiskaartiin?

Marc Hammer pelasi kotimaansa Pro Golf Tour -kiertueella hyvää kautta. Koossa oli jo viisi top 10 -sijoitusta, ja oli vain ajan kysymys, milloin hän iskeytyy kiivaimpaan voittokamppailuun taistelemaan uransa ensimmäisestä ykköstilasta ammattilaisena.

Se koitti viime viikon tiistaina Saksan Rudelzhausenissa käydyssä Weihenstephan Openissa, jossa maanmies Finn Fleer jäi lyönnin päähän.

Kaksi päivää myöhemmin Hammer kilpaili jo Challenge Tourin turnauksessa Itävallassa. Hyvä vire jatkui myös Ramsaussa, jossa saksalainen otti sunnuntaina kahden lyönnin voiton, ja kuittasi 40 000 euroa palkintorahaa.

Samalla Hammer tuli tehneeksi jotain, mihin kukaan toinen ei ole koskaan ennen pystynyt lajin historiassa voitettuaan samalla viikolla kahdessa eri maassa kaksi maailmanlistan pisteitä kartuttavaa kilpailua.

”Tuntuu uskomattoman hienolta. Olen todella onnellinen”, Hammer sanoi Euram Bank Openin voiton jälkeen.

Pro Golf Tourin kisan voitto oli Hammerille toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 2020, kun hän kuului vielä amatöörinä Saksan maajoukkueen kalustoon.

Tuore menestys avasi Hammerille, 23, voittajakategorian Challenge Tourille, jolle hän myös siirtyi välittömästi. Hammer nousi maailmanlistan tuoreimmassa päivityksessä sijalle 380 nousten kolkuttelemaan rankingissa saksalaisten sisäistä kärkikymmenikköä.

Saksan terävin kärki on jo tovin ollut hieman tylsä. Major-voittaja Martin Kaymer ei ole voittanut vuoden 2014 U.S. Open -tittelinsä jälkeen mitään, eikä uutta tulemista tekevä Marcel Siem ole saanut odotuksista huolimatta isoa vaihdetta päälle. Merkkejä paremmasta on kuitenkin ilmassa.

Rankingin ykkösnimi Hurly Long (180:s) ylsi kahdessa edellisessä PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa top 10:een ja heti takana kärkkyvä Yannik Paul (180:s) on hänkin väläytellyt pääkiertueilla parin edellisen kauden aikana. Lisäksi Marcel Schneider, Stephan Jäger ja Matti Schmid ovat pelaajia, joilla on parhaina viikkoina potentiaalia vaikka voittoihin.

Hammer pääsee aloittamaan CT-uransa Saksassa torstaina alkavassa Big Green Egg German Challenge -kilpailussa, jossa on mukana peräti kahdeksan suomalaista. Heistä Oliver Lindell kunnostautui Itävallassa, jossa hän tuli kolmannella tilallaan saavuttaneeksi uransa kovimman sijoituksen haastajakiertueella.