[10][12]
Kilpagolf - LPGA Tour

Ryu loisti Ohiossa

So Yeon Ryu nautti voitostaan Ohion turnauksesa. © Getty Images

So Yeon Ryu voitti viime vuonna ensimmäisen LPGA-turnauksensa (US Women’s Open) uusinnan jälkeen, mutta tällä kertaa hän ei ollut ihan yhtä tiukalla. Lopputulos -20 jätti Jamie Farr Toledo Classicissa toiseksi kirineen Angela Stanfordin seitsemän lyönnin päähän.

Ryun voiton sinettinä toimi häikäisevä 62 lyönnin päätöskierros. Hän johti kisaa kolmen muun korealaisen kanssa 54 reiän jälkeen, mutta karkasi omille teilleen jo kierroksen alussa. Ryu peli oli sunnuntaina virheetöntä: yhdeksän birdien lisäksi hänen korttiinsa merkittiin yhdeksän paria.

Ohiossa 195000 dollaria tienannut Ryu on sijoittunut tällä kaudella kahdeksan kertaa kymmenen joukkoon. Koska Ryu ei ollut voittaessaan US Women’s Openin virallisesti LPGA Tourin jäsen, pidetään hänen tuoretta saavutustaan ensikertalaisvoittona.

Muut tänä vuonna ensimmäisen kerran naisten Yhdysvaltain kiertueella voittaneet pelaajat ovat Jessica Korda, Azahara Munoz, Shanshan Feng sekä Brittany Lang.

Marko Kuivasaari (13.8. klo 10.02)

Ohiossa tasainen kärki Korealaisilla on nelosjohto LPGA Tourin kalenteriin kuuluvassa Ohion turnauksessa.

<a href=So Yeon Ryu teki viidellä viimeisellä reiällä neljä birdietä. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/08/12081214321191.jpg" width="505">

So Yeon Ryu teki viidellä viimeisellä reiällä neljä birdietä. &copy Getty Images

Jamie Farr Toledo Classicin kärjessä riittää ruuhkaa. Jiyai Shin, I.K. Kim, So Yeon Ryu ja Hee Kyung Seo jakavat kilpailun kärkipaikkaa tilanteessa -11, kun kisasta on pelaamatta viimeinen kierros. Nelikosta Kim uusi toissa vuoden turnauksessa voitosta Na Yeon Choin, joka veti lopulta pidemmän kerran.

”Tänään oli hyvä päivä”, Kim sanoi. ”Kenttä oli yöllisen sateen vuoksi huomattavasti pehmeämpi, siksi myös griineillä rullasi hitaammin. Sain silti vaihdettua säädöt sopiviksi tälle kelille. Hyvältä tuntuu, kun peli on muutenkin menossa parempaan suuntaan.”

Maailmanlistan entinen ykkönen Shin missasi virheettömällä kierroksellaan (66) vain kolme viheriötä: ”Tänäänkin oli hieman kostea päivä. Yritin keskittyä lähinnä pitämään bogit poissa kortista”, hän sanoi. ”Löin paremmin kuin eilen, siksi pelaaminen tuntui helpommalta.”

Rolex Rankingsin 22:s Ryu aloitti bogilla, mutta siihen viisi birdietä tehneen pelaajan virheet jäivätkin.:”Pysyin tänään kärsivällisenä. Etuyhdeksiköllä puttipeli ei toiminut erityisen hyvin, mutta sisääntulossa tämäkin korjaantui”, Ryu iloitsi.

Kisassa ainoat 11 ensimmäisen joukkoon mahtuvat ei-aasialaiset ovat kahdeksatta sijaa jakavat USA:n Jacqui Concolino ja Angela Stanford sekä Ruotsin Pernilla Lindberg. He lähtevät finaalikierrokselle lukemista kahdeksan alle.

Marko Kuivasaari (12.8. klo 7.58)

Choi paalulle Ohiossa

Raikkaasti pelannut Chella Choi jahtaa Jamie Farr Toledo Classicissa ensimmäistä voittoaan naisten Yhdysvaltain kiertueella.

Chella Choi oli tyytyväinen lyöntiensä tarkkuudesta.  &copy Getty Images

Chella Choi oli tyytyväinen lyöntiensä tarkkuudesta. &copy Getty Images

Tuloksen 67 pelannut Chella Choi (-9) siirtyi perjantaina Ohiossa meneillään olevan LPGA Tourin kilpailun kärkeen. Choi pelasi toisen kierroksen ulosmenon kolme alle, kunnes sisääntulo käynnistyi kahdella bogilla. Hän kuitenkin kuittasi pienen suvantovaiheen vielä kolmella birdiellä.

”Pelasin ja löin todella hyvin tänään”, Choi sanoi. ”Osuin 16 viheriölle ja 12 väylälle, joten tarkkuus oli kohdallaan.”

Kolmatta kautta LPGA Tourilla pelaava Choi ei ole voittanut yhtään turnausta kiertueella. Hänen kannassaan viikonlopun kierroksille etenevät Inbee Park, Hee Kyung Seo ja Mika Miyazato. He ovat lyönnin päässä kärjestä.

Avauspäivän jälkeen johdossa ollut Ruotsin Pernilla Lindberg (-7) jakaa kisan puolivälissä viidettä sijaa. Maailmanlistan ykkösen Yani Tsengin vaikeudet jatkuivat jälleen. Cut-raja jäi taiwanilaiselta lyönnin päähän.