11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakon hyvä alku ei kantanut kierroksen loppuun

Roope Kakon terä tylsyi kierroksen jälkipuolella. Kuva: Getty Images

Suomalaisten on parannettava perjantaina esityksiään pelatakseen Challenge Tourin kilpailun jatkokierroksilla.

Roope Kakon ote ei pitänyt loppuun saakka Etelä-Afrikan Kapkaupungissa käynnistyneen haastajakiertueen turnauksen avauskierroksella. Toisen kenttäpuoliskon alkupuolella vahvasti pelanneelle espoolaiselle jäi käteen tulos 73 (+1), jolla hän jakaa 67. sijaa.

Kaksi birdieä etuysillä (kentän 10–18) tehnyt Kakko siirtyi 11 reiän jälkeen tilanteeseen kolme alle. Hän nousi tässä vaiheessa kuuden parhaan joukkoon, mutta jatko oli tahmea: viimeiset seitsemän reikää tuottivat parien ohella kaksi bogia ja yhden tuplabogin.

Kakko oli viime viikolla niin ikään Etelä-Afrikassa käydyssä, Challenge Tourin kauden avanneessa Limpopo Championshipissä 37:s. Hän kärkkyi 54 reiän jälkeen korkeaa sijoitusta, mutta menetti päätöskierroksella tuloslistalla vajaat 20 pykälää.

Cape Town Openissa torstaina lyönnin verran Kakkoa enemmän tarvinnut Oliver Lindell (T88) pelasi poikkeuksellisen kierroksen. Ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi viidennen reiän tuplabogey.

Suomalaisten on saatava perjantaina birdiehanat kunnolla auki ja pidettyä virheet kurissa yltääkseen jatkokierroksille sekä parantaakseen asemiaan viikonloppua ajatellen. Siinä mielessä molemmilta olisi tilauksessa kuutosella alkava tulos.

Royal Cape Golf Clubin kentällä pelattavan kilpailun johdossa on isäntämaan Jacques Blaauw (66). Tanskan Martin Simonsen (67) on parhaana pohjoismaalaisena kakkostilaa jakavien neljän pelaajien joukossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje