23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Riihijärven kausi käynnistyi lähes täydellisesti: ”Olen ylpeä siitä, miten pelasin”

Kiira Riihijärvi esitti erinomaisia otteita Epson Tourin kilpailussa Floridassa. Kuva: Getty Images

Kiira Riihijärvi debytoi reilun kahden viikon kuluttua LPGA Tourilla.

Esitystään päivästä toiseen parantanut Kiira Riihijärvi (-9) avasi kautensa mainiosti Floridan Winter Havenissa käydyssä Epson Tourin kilpailussa. Hän taisteli sunnuntaina tuloksellaan 68 mukaan kisan uusintaan, jonka ensimmäisellä reiällä Agathe Laisne veti pisimmän korren.

Vahvan päätöskierroksen kohokohta oli Country Club of Winter Havenin kentän viidennellä reiällä (par 4) tullut eagle. Riihijärvi löi avauksensa puukolmosella viheriön oikealle puolelle, noin 30 metrin päähän lipusta, josta hän chippasi pallonsa reikään.

Tärkeitä olivat myös kentän kahdella jälkimmäisellä par 3 -reiällä tulleet birdiet, joista viimeinen avasi hänelle paikan playoffiin Laisnen ja kilpailua kaksi ensimmäistä päivää johtaneen Jillian Hollisin seuraksi. Peli ratkesi lopulta Laisnen ensimmäisellä uusintareiällä tekemään birdieen.

”Olen ylpeä siitä, miten pelasin. Tein eaglen jälkeen kaksi bogia, jotka ärsyttivät minua. Pystyin kuitenkin nousemaan vielä takaisin voittotaisteluun”, Riihijärvi kertoi Epson Tourin sivustolla.

Riihijärvi uskoi, että kauden avaus USA:n kakkoskiertueella antaa hänelle hyvän sysäyksen LPGA Tourille.

Oli hienoa nähdä, että peli on tallessa, ja pystyn edelleen pelaamaan hyviä tuloksia.

”Uskon, että tästä on paljon apua. Tunsin kentän ja pelaajat entuudestaan, joten sain hieman pehmeämmän startin kauteen.”

Oulusta lähtöisin oleva Riihijärvi sinetöi loppuvuodesta nousunsa LPGA-kiertueelle sijoittumalla Epson Tourin pistetilastossa neljänneksi. Hän oli kilpaillut edellisen kerran viisi kuukautta sitten pelatussa kakkoskiertueen finaaliturnauksessa.

”On aina erilaista, kun ei ole pitkään aikaan pelannut kilpagolfia. Oli hienoa nähdä, että peli on tallessa, ja pystyn edelleen pelaamaan hyviä tuloksia. Se innostaa minua”, Riihijärvi sanoi.

Florida’s Natural Charity Classic -turnauksessa oli Riihijärven tavoin useita muitakin pelaajia, jotka vielä odottavat kauden ensimmäistä koitostaan LPGA Tourilla. Riihijärven LPGA-debyytti tapahtuu reilun kahden viikon kuluttua Gold Canyonissa Arizonassa pelattavassa LPGA Drive On Championshipissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje