25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Puttipeli löi kapuloita Komulaisen rattaisiin DP World Tourin ja LET:n yhteiskilpailussa

Noora Komulainen ei ollut tyytyväinen kolmannen kierroksen puttityöskentelyyn. Kuva: Getty Images

Sebastian Söderberg on karkaamassa tavoittamattomiin Helsingborgin turnauksessa.

Noora Komulainen aloitti lauantaina erinomaisesti Helsingborgissa Vasatorps Golfklubbin kentällä pelattavassa miesten ja naisten pääkiertueiden yhteiskilpailussa. Hän oli yhden birdien ja eaglen myötä kierrostaan kolme alle kuuden reiän jälkeen, ja sijoitus nousi silmissä.

Jatko sujui tahmeammin, ja hän oli toiseksi viimeisellä reiällä kierrostaan parissa. Päivän päätteeksi tullut birdie jätti kuitenkin urakasta hieman paremman maun. Komulainen pelasi lopulta eilisen tavoin tuloksen 71.

”Alussa pelasin hyvin tuulessa. Putit olivat hyviä, mutta eivät uponneet. Kahdeksannella väylällä alkoi sataa, ja se jatkui kierroksen loppuun asti. Olin 17:llä kahden mailan välissä ja valitsin pienemmän, eikä se jaksanut. Se valinta jäi kaivelemaan”, sijaa 31 jakava Komulainen sanoi.

”Löin tänään palloa paremmin kuin eilen. Odottelen sitä päivää, että putit lähtisivät kunnolla uppoamaan.”

Toinen jatkoon yltänyt suomalainen, Ursula Wikström käytti kierrokseensa kaksi lyöntiä enemmän. Yhteistuloksella -1 heltiää jaettu 61. sija.

Volvo Car Scandinavian Mixed -kilpailun kärjessä alussa asti viihtynyt Sebastian Söderberg (-21) on painanut säästelemättä kaasua päivästä toiseen. Perjantain tavoin tuloksen 66 pelanneella Söderbergillä on peräti kahdeksan lyönnin johto toisena olevaan Skotlannin Calum Hilliin.

Söderbergin ainoa DP World Tour -voitto on peräisin vuoden 2019 Sveitsin turnauksesta, jonka usean pelaajan uusinnassa hän peittosi muun muassa Kalle Samoojan. Sittemmin hän on haalinut useita korkeita sijoituksia, ja ollut kuudesti kakkonen. Ote voittotaistelussa on pettänyt useasti ratkaisuhetkillä, mutta nyt ruotsalainen lähtee finaalikierrokselle turvallisen tuntuisessa johdossa.

Kilpailun paras LET-pelaaja Alice Hewson (-12) on kolmatta sijaa jakavien joukossa. Komulaisen panos on isossa kuvassa mainio, sillä Ladies European Tourin jäsenistä hänen edellään on vain seitsemän pelaajaa. Tämä on tärkeää ajatellen jaossa olevia olympiarankingin pisteitä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje