[14][24]

[14][24]
Challenge Tour - Kilpagolf

Pulkkaselta jälleen vahva esitys Challenge Tourilla – myös Lindell onnistui Brnossa

Tapio Pulkkanen saavutti kauden neljännen top 10 -sijoituksen Challenge Tourilla. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen nousi kiertueen rankingissa takaisin kärkikymmenikköön.

Tapio Pulkkanen (-13) ja Oliver Lindell (-10) esiintyivät edukseen viikonvaihteessa Tshekissä pelatussa Challenge Tourin kilpailussa. Pulkkanen löi sunnuntaina mainion tuloksen, 66, ja kiri jaetulle kuudennelle sijalle.

Pulkkanen aloitti finaalikierroksen tehokkaasti. Hän tehtaili ulosmenossa kuusi birdieä, ja selvitti ensimmäiset yhdeksän reikää 31 lyönnillä. Toinen kenttäpuolisko ei sujunut yhtä virtaviivaisesti. Kärki pääsi karkuun.

”Viimeinen kierros oli hyvä. Pelasin etuysin viisi alle, ja olin ihan kärkitaistelussa mukana. Ajatuksiin tuli, että vielä voisi vaikka kannua nostaa. Takalenkillä tuli kuitenkin muutama bogey ja pari birdiepaikkaa jäi hyödyntämättä.”

”Vähän harmittaa, sillä parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia. Toisaalta viisi alle viimeisenä päivänä on hyvä tulos”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen nousi kiertueen Road to Mallorca -listalla takaisin top 10:een, kahdeksannelle tilalle. Samalla näkymät DP World Tourin korttiin vahvistuivat.

Harvoin tällainen fiilis on jäänyt onnistuneesta viikosta.

Oliver Lindell pelasi neljän birdien ja yhden bogin myötä tuloksen 68. Sijoitus (T11) nousi pari pykälää. Hän ei hyvästä kokonaissuorituksesta huolimatta antanut itselleen täysin puhtaita papereita Brnon kilpailusta.

”Sijoitukseen voi olla tyytyväinen, mutta griineillä ja niiden ympäristössä oli heikkoa tekemistä tällä viikolla. Harvoin tällainen fiilis on jäänyt onnistuneesta viikosta”, totesi CT:n pistelistalla nyt 29:ntenä oleva porvoolainen.

Kaskada Golf Challenge -turnauksen voitti Tanskan Hamish Brown (-18). Eroa Etelä-Afrikan Robin Williamsiin kertyi kaksi lyöntiä.

Voitto oli Brownille, 25, ensimmäinen haastajakiertueella. Myös edellisen kisan ykköstila meni juuteille, jotka ovat voittaneet tällä kaudella jo neljä Challenge Tourin kilpailua. Näistä kaksi on ottanut pistelistan kärjessä oleva Rasmus Neergaard-Petersen.

Lue seuraavaksi: Suomalaisilta kaksi plus ykköstä tauluun, ja kovat sijoitukset CT:llä yhä käden ulottuvilla