9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Pulkkanen suosikkina Hirsalaan

Tapio Pulkkaselta odeotetaan isoa menestystä Finnish Openissa. Kuva: Juha Hakulinen

Tapio Pulkkanen on Kirkkonummen Hirsalassa perjantaina käynnistyvän Finnish Openin suurimpia menestyssuosikkeja. Kausi on sujunut kotkalaiselta mainioisti, ja hän johtaakin tällä hetkellä sekä Nordic Liigan että Ecco Tourin rankingia.

Pulkkanen saapuu iskukykyisenä Hirsalaan, sillä hän voitti kesäkuun viimeisellä viikolla lähellä Hampuria pelatun German Mastersin ja oli seuraavalla viikolla Nordea Touriin kuuluvassa Katrineholm Openissa neljäs. Hän johti Katrineholmin kisaa avauskierroksen jälkeen, mutta ei saanut itsestään parasta irti kahtena seuraavana päivänä.

”Ruotsissa ei ollut ihan superia koko viikkona. Ensimmäisen kierroksen 67 tuli osittain hyvien sattumien kautta, kun tein muutaman helpon birdien”, Pulkkanen sanoi. ”Olin toista kierrosta nelosen jälkeen neljä alle, mutta sitten tuli joitakin virheitä, enkä saanut kunnon fiilistä päälle. Loppu oli tasaista pelaamista.”

Nordic Liigan kuuluvasta Finnish Openista Pulkkasella on hyviä muistoja. Hän voitti turnauksen kolme vuotta sitten, ollessaan vielä amatööri. Kisa pelattiin tuolloin Vuosaaressa. Hirsalan kenttä ei istu hänen silmäänsä kaikkein parhaiten, mutta hyvin hän on tämänviikkoisen kisa-areenan koukut opiskellut.

”Kävin täällä keväällä pari kertaa pelaamassa, ja tänään (keskiviikkona) oli pro-am-kilpailu. Hyvin olen jyvällä, mitä kuuluu tehdä. Avauksissa pitää olla malttia, eikä draiveria voi ottaa joka paikassa. Väylät on kapeita, joten sivuun ei auta lyödä.”

Kisassa on luonnollisesti paljon suomalaisia, vaikka samanaikaisesti pelattavat arvoturnaukset ja Challenge Tourin kilpailu on verottanut monta potentiaalista menestyjää.

”Pohjoismaalaisia ei ole ihan niin paljon kuin yleensä Nordic Liigan kisoissa, mutta sieltäkin on terävin kärki paikalla. Eli sinänsä yhtä kovatasoinen fieldi (osallistujalista) kuin tavallisesti.”

Pulkkanen lähtee isoin odotuksin kilpailuun. Alla on kaksi hyvää kisaa, rankingin paalupaikka sekä muutama hyvä treenipäivä. ”Näistä lähtökohdista itseluottamus on kyllä kohdillaan. Voittoa lähden tietysti tavoittelemaan.”

Ruotsin Björn Hellgren tuli Nordic Liigan rankingissa Pulkkasen kantaan voitettuaan Ruotsin avoimen reikäpelimestaruuden Ullnassa ja oltuaan Katrineholmissa kakkonen. Muita kärkeen ennustettavia pelaajian Hirsalassa ovat mm. Norjan Eirik Tage Johansen ja Tanskan Peter Vejgaard.

Muista suomalaisista hyvää panosta viikonvaihteen kisassa odotetaan mm. Peter Erofejeffiltä, Olli Järveltä, Janne Mommolta, Jani Perttilältä, Tuomas Salmiselta ja Kalle Samoojalta.

Finnish Openissa on vielä torstaina toinen pro-am-kilpailu, mutta siihen Pulkkanen ei aio osallistua.

”Huomisen otan treenauksen kannalta. Vielä en tiedä, menenkö Hirsalaan vai jonnekin muualle”, sanoi Pulkkanen, jolla on turnauksessa caddiena jo amatööriajoista lähtien tehtävää hoitanut lapsuuden pelikaveri Kim Paunonen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje