18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Pulkkanen kiertää ilman paineita Kytäjällä

Tapio Pulkkanen on pelannut viime viikot erinomaisesti. Hän on murskannut sekä kentät että vastustajansa. Kuva VeVe Media.

Tapio Pulkkanen ei ole koskaan pelannut Kytäjällä kilpailua. Challenge Tourilta on kokemusta kahden karsiutumisen verran kausilta 2008 ja 2009. Tästä huolimatta 22-vuotias kotkalainen on yksi suurimmista suomalaissuosikeista Finnish Challengen käynnistyessä torstaina.

Hän murskasi Nordic Leagueen kuuluvassa Finnish Openissa kilpakumppaninsa Vuosaaressa neljän lyönnin erolla. Aulangolla lyöntipelin SM-kisoissa eroa Erik Myllymäkeen kertyi 11 lyöntiä häkellyttävän esityksen tuloksena.

Yksiselitteisiä syitä ylivoimalleen Pulkkanen ei osaa sanoa.

”Olen saanut hyvän hengen, flown päälle ja se on kantanut menestykseen. Mitään paineita en kuitenkaan torstaina käynnistyvästä kisasta ota. Olo on taas hyvä ja kenttä loistavassa kunnossa. Viheriöt, väylät ja tiiauspaikat ovat virheettömiä, osuu hyvin minun silmääni”, Pulkkanen totesi tiistain harjoituskierroksensa jälkeen.

Viime viikon Gant Openiin Pulkkanen ei osallistunut, vaan latautui kotikaupungissaan Kotkassa.

”Meripäivilläkin tuli käytyä, mutta varsin rauhallisesti osallistuin rientoihin.”

Henri Satama oli vuoden 2008 Challenge Tourin kilpailussa amatöörinä kymmenes. Pulkkaseen kohdistuu tätäkin sijaa kovempia odotuksia. Roope Kakkohan voitti viimeiseksi amatöörinä pelaamansa kisan, Volvo Finnish Openin vuonna 2004 Espoossa.

Kärkipaikoista pelaaminen, jopa voitto, on täysin mahdollisia myös Pulkkaselle kaiken osuessa nappiin. Challenge Tourilla vastaan asettuu kuitenkin paljon kovempia pelaajia kuin amatöörisarjoissa ja Nordic Leaguella.

”Nyt pitää ensin selvittää itsensä mukaan viikonlopun peleihin”, Pulkkanen mietti keskiviikon mediatilaisuudessa. Ohessa Pulkkasen videohaastattelu tiistain harjoituskierroksen jälkeen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje