25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Pulkkanen ja Vartiainen amatöörimestarit

Vuosaaressa pidettyjen SM-kisojen parhaat ryhmäpotretissa.

Vuosaaressa

Tapio Pulkkanen sai ”työvoiton” SM-kisojen päätöspäivänä Vuosaaressa. Kotkalainen on kolmella aiemmalla kerralla ollut sijoilla kolme, kaksi ja kaksi. Sunnuntaina hän kiri ohi edellään olleen viimevuotisen voittajan Miro Veijalaisen sekä Tuomas Salmisen

Pulkkasen viimeisen kierroksen tulos oli komea 68. Viimeiset 29 reikää hän pelasi seitsemän alle tekemättä yhtään bogeyta.

”Kilpailu lähti tahmeasti liikkeelle. Lyönti oli kadoksissa, pallot lentelivät vasemmalle ja oikealle. Sain rangella lopulta asiasta kiinni. Voitto tuntuu tietty makealta, niin monta kertaa olein ollut kisaamassa ykköstilasta tässä tapahtumassa”, 21-vuotias mestari iloitsi.

Voittaminen on ollut muutoinkin maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvalle Pulkkaselle vaikeaa. Hyviä sijoituksia ja esityksiä on kymmenittäin, voittoja ennen SM-kultaa vain kahdesta Finnish Tourin kisasta.

”Voittoja on tullut heikolla prosentilla, se on fakta. Uskon, että tämä kisa ratkesi edukseni juuri henkisen kypsymiseni kautta. Kun on ollut tilanteeessa aiemminkin, pystyy sen hallitsemaan seuraavilla kerroilla paremmin”.

Tuomas Salminen teki sisääntulossa kaksi eaglea ja nousi Miro Veijalaisen ohitse. Albert Eckhardt oli neljäs.

”Seuraava kisani on henkilökohtainen EM-kilpailu, sitten tuleekin Erkko Trophy. Syyskuussa on tarkoite pelata lisäksi ainakin Paltamossa”, Gant Openin väliin jättävä Pulkkanen tietää jatkostaan.

Euroopan Tourin karsintoihin

TapioVuosaaren kilpailu oli Pulkkaselle yksi kauden päätapahtumista. Muut ovat henkilökohtaiset EM-kilpailut sekä Euroopan Tourin karsinnat, joihin hän osallistuu ensimmäisen kerran.

”Mikäli saan paikan sitä kautta ET:lle tai CT:lle, siirryn ammattilaiseksi. Muissa tapauksissa pelit jatkuvat amatöörinä”

Jo juniorina Pulkkanen erottui kilpakumppaneistaan pitkien avausten johdosta. Tommi Nousiaisen ja Staffan Johanssonin valmennettava tietää, mikä osanen kaipaisi eniten parannettavaa.

”Kyllä se on wedgelyöntien pituuskontrolli”.

Ammattilaisen tavoin Pulkkanen on taitojaan pyrkinyt kehittämään jo pitkään. Hän pääsi syksyllä armeijasta, talvella oli pitkä leiri mm. Australiassa ja kansainvälisiä kisoja.

”Ei tämä mikään nappikausi ole ollut.Mutta ehkä se lähtee tästä voitosta kulkemaan. Varasuunnitelmaa ammatinvalinnan osalta en ole luonut. Minusta tulee ennemmin tai myöhemmin golfammattilainen”, tuore amatöörimestari julistaa.

Oona Vartiainen hämmentyi voitostaan

OonaNaisten sarjassa ratkaisupäivään lähtivät tasatilanteesta Harjattulan Oona Vartiainen sekä Oulun juniori-ikäinen Karina Kukkonen.

19-vuotias Vartiainen oli lopussa kovempi, kierrostulos 73 jätti Kukkosen kolmen lyönnin päähän. Suomen paras naisvasuri Tanja Kyhälä oli kolmas.

”Olen varsin hämmentynyt voitostani, en ole näitä pokaalipuheita urani aikana juuri pitänytkään”, vasta seitsemän vuotta lajia harrastanut Vartiainen kertoi.

Hän aloitti Maskussa, mutta siirtyi muutama vuosi sitten valmentajansa Mika Mäen kentälle Harjattulaan.

”Mikan tyyli sopii minulle parhaiten. Pelasin pienenä myös lentopalloa, mutta lopetin, koska siinä menivät kädet rikki enkä halunnut sen riskeeraavan golfiani”, Vartiainen kertoi.

Hän kirjoitti keväällä ylioppilaaksi. Lukeminen kokeisiin söi harjoitusaikaa, äidin yllättävä kuolema toukokuun puolivälissä pisti Oonan elämänarvot myös täysin uuteen järjestykseen.

”Se oli shokki josta toipumisessa golfilla on suuri osuus. On tärkeää, että on koko ajan ollut harrastus joka on pitänyt tässä tilanteessa liikkeellä”.

Vartiainen aikoo pitää välivuoden ja suunnata Espanjan Aurinkorannikolle harjoittelemaan muutaman kuukauden ajaksi.

”Vajaan vuoden päästä pyrin liikunnanohjaajaksi. Tavoitteena on kuitenkin pelaavan golfammattilaisen ura, pelien päätyttyä haluaisin valmentaa”, hän kertoo pitkän tähtäyksen suunnitelmastaan.

Seuraavan kerran Oona Vartiainen pelaa jo alkavalla viikolla juniorien SM-kisoissa. Elokuun alkupuolella ohjelmassa on Talin Erkko Trophy.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje