11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Poulter rökitti draivinsa uima-altaaseen lyöneen McIlroyn Match Playn avausottelussa

Maailman parhaiden reikäpelaajien joukkoon kuuluva Ian Poulter oli Match Playn ensimmäisellä kierroksella vahvassa vedossa. Kuva: Getty Images

Vielä toissa vuonna Challenge Tourilla pelannut ranskalainen yllätti Bryson DeChambeaun.

Austin Country Clubilla käynnistynyt WGC-Match Play tarjosi ensimmäisenä päivänä tuttuun tapaan yllätyksiä. Ian Poulterin ja Rory McIlroyn kohtaaminen oli yksi keskiviikon mielenkiintoisimmista, ja tässäkin matsissa päästiin odottamattomaan lopputulokseen.

Vahvana reikäpelaajana koko pitkän uransa ajan kunnostautuneen Poulterin voitossa ei varsinaisesti ollut mitään yllättävää, mutta loppulukemia 6/5 sen sijaan voidaan sellaisena pitää. Hän tietää tarkalleen McIlroyn kyvyt, eikä voinut alun tuntuvasta johdosta huolimatta laskea jalkaa kaasulta.

”Pääsin alussa 3 up -johtoon. Sellaisessa tilanteessa Rorya ei auta päästää takaisin otteluun, sillä jos hän saa hengen päälle, matsi saattaa olla mennyttä”, poisjääntien vuoksi varapaikalta kilpailuun päässyt Poulter sanoi.

McIlroylla ei ollut konsteja moninkertaisen Ryder Cup -kumppaninsa pysäyttämiseksi. Hän pystyi kaventamaan ottelua ensimmäisestä reiästä lähtien johtaneen Poulterin etumatkaa vain kerran – kuudennella reiällä, jonka jälkeen tilanne oli englantilaiselle 2 up.

McIlroy kertoi hiljattain svingiongelmistaan, jotka alkoivat hänen tavoiteltua Bryson DeChambeaun esimerkin mukaisesti lisää pituutta lyönteihinsä. Ongelmia ei ryhdytty ratkomaan vakituisen valmentajan Michael Bannonin vaan Pete Cowenin kanssa. Nähdyn perusteella työ on vielä pahasti kesken.

”En usko, että Rorylla menee kauan saadakseen takaisin normaalin vireensä”, kierrosta viisi alle matsin päätöshetkellä ollut Poulter kertoi.

Kaksikko ehti ottelussa 13. reiälle, ja McIlroy osui kuuteen väylään kymmenestä. Pahin harhalaukaus nähtiin viidennellä reiällä, hänen sivallettua draivinsa uima-altaaseen.

Yhdeksänneltä reiältä lähtien Poulter voitti viisi reikää putkeen, ja antoi McIlroylle suurimman selkäsaunan Match Playssä kymmeneen vuoteen. Maailmanlistalla 11:ntenä oleva McIlroy ei suostunut antamaan esityksestään kommentteja medialle ottelun jälkeen.

Parhaimmillaan viidenneksi toistakymmentä vuotta sitten rankattu Poulter on ollut tänä vuonna kaukana normaalista tasostaan. Koossa on seitsemän kilpailua, joista neljä on tuonut karsiutumisen. Kauden paras sijoitus on peräisin Saudi-Arabian ET-kilpailusta, jossa hän oli 18:s.

McIlroyn rökäletappiotakin suurempi yllätys taisi olla Antoine Roznerin 2 up -voitto U.S. Openin hallitsevasta mestarista Bryson DeChambeausta. Ranskalainen pelaa tällä viikolla ensimmäistä PGA Tourin kilpailuaan, kiitos kahden viikon takaisen Qatar Mastersin voiton, mikä nosti hänet maailmanlistalla sijalle 63.

Mainittu voitto oli hänelle toinen sitten Dubaissa käydyn kauden 2020 finaaliturnauksen, jossa vielä toissa kaudella Challenge Tourilla pelannut Rozner nousi suuren yleisön tietoisuuteen.

Antoine Rozner (edessä) antoi Bryson DeChambeaulle tukkapöllyä. Kuva: Getty Images

Viime aikojen hienot otteet ovat nostaneet Roznerin oikeutetusti Ryder Cup -spekulaatioihin.

”Se on unelma ja tavoite. Olen vielä kaukana rankingissa ja Padraigin (kapteeni Harrington) ajatuksissa, joten yritän vain pelata hyvää golfia”, Rozner sanoi.

Pariisilainen oli seuraamassa kotikaupungissaan Le National -kentällä pelattua edellistä Ryder Cupia.

”Olin paikalla jokaisena päivänä, ja se oli inspiroivaa. Olisi mahtavaa, jos jonain päivänä pääsisin sinne mukaan.”

Keskiviikon muita yllätyksiä olivat muun muassa Matt Kucharin (3/2 vs. Justin Thomas), Dylan Frittellin (6/5 vs. Tony Finau), Kevin Streelmanin (4/2 vs. Viktor Hovland) ja Mackenzie Hughesin (3/2 vs. Paul Casey) voitot kovista vastustajistaan.

Yksi päivän erikoisemmista hetkistä koettiin Jordan Spiethin ja Matthew Fitzpatrickin välisessä ottelussa, kun ensin mainitun draivi karkasi 13. tiiltä kauas oikealle. Pallo sai ison kimmokkeen golfautotiestä ja rullasi läpi 15. viheriön, jossa Brian Harmania vastaan pelannut Patrick Cantlay oli puttaamassa kolmemetristä birdie-puttiaan.

”Näin pallon sivusilmälläni juuri kun oli viemässä putterin lapaa taakse. En pysäyttänyt svingiä ja putti oli hyvä, vaikka en birdieä tehnytkään. Mutta sellaista tämä golf on kiertueella, kaikkea erikoista tapahtuu joka päivä”, sanoi Harmanin 1 up -voittanut Cantlay.

Fitzpatrickin numeroin 3/1 lyönyt Spieth teki levottomasta avauksestaan huolimatta parin ja tasasi reiän vastustajansa kanssa.

”Kuulin vasta kierroksen jälkeen, että kyse oli Spiethin pallosta (15:llä). Aion antaa hänelle siitä palautetta”, Cantlay kertoi naureskellen.

Lue seuraavaksi: WGC-Match Play on täällä – ota keskiviikkona nämä herkkupalat seurantaasi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje