11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Poulter ilmoittautui Memphisissä taisteluun – Ryder Cup -soturi haluaa osoittaa kuuluvansa Euroopan joukkueeseen

Putteri on ase, jolla Ian Poulter on ratkaissut Euroopan joukkueelle monta tärkeää pistettä Ryder Cupissa. Torstaina hän upotti kulmaraudallaan kuusi birdie-puttia. Kuva: Getty Images

Kakkospaikalle kiilannut Ian Poulter oli WGC-turnauksen ensimmäisellä kierroksella kirkkaasti paras eurooppalainen.

Ian Poulter aloitti mainiosti Memphisissä Tennesseessä käynnistyneen kauden kolmannen World Golf Championships -sarjan huipputurnauksen. Tulos 64 (-6) riittää 18 reiän jälkeen jaettuun toiseen sijaan.

Poulter oli torstaina kuin itse varmuus, eikä tuloskorttiin ilmestynyt ainuttakaan bogia. Birdiejä hän teki kuusi, joista kaksi ensimmäisellä (10–18) ja neljä jälkimmäisellä (1–9) kenttäpuoliskolla.

Etuysillä peräti seitsemän birdieä tehnyttä Harris Englishiä kahden lyönnin päässä kärkkyvän englantilaisen otteissa oli sellaista jämäkkyyttä kuin häneltä on totuttu parhaimmillaan näkemään. Kuusinkertainen Ryder Cup -pelaaja ilmiselvästi haluaa osoittaa otteillaan kuuluvansa jälleen syyskuussa Yhdysvallat Wisconsinissa kohtaavaan Euroopan joukkueeseen.

TPC Southwind -kentällä toista sijaa Jim Hermanin, Matthew Wolffin ja Carlos Ortizin kanssa jakava Poulter ei näillä näkymin ole raivaamassa tietään joukkueeseen sen koommin Euroopan pistelistan (21:s) kuin maailmanlistankaan (14:s) kautta, mutta on loistavana taistelijana ja tärkeää kokemusta ryhmään tuovana varteenotettava vaihtoehto villin kortin saajaksi.

Kapteeni Padraig Harrington nimittää 13. syyskuuta harkintansa perusteella kolme viimeistä pelaajaa 12-miehiseen joukkueeseensa, ja puttipelin spesialisti on näissä kaavailuissa oletetusti vahvoilla.

Hyväksi pisteiden kerääjäksi ilmennyt Poulter on monesti osoittautunut joukkueensa tärkeimmäksi sytyttäjäksi juuri silloin kun sellaista on Ryder Cupissa kipeimmin tarvittu.

On yli kolme vuotta sitten edellisen turnauksensa voittaneen Poulterin, 45, valinnalle muitakin perusteita kuin vakuuttavat otteet Ryder Cupeissa ja yksi onnistunut kierros Memphisissä. Koossa on tältä kaudelta kolme top 10 -sijoitusta, joista toukokuun lopussa pelattu Charles Schwab Challenge toi kolmannen sijan.

Maailmanlistalla 51:ntenä olevan pelaajan paras sijoitus Euroopassa käydyissä kilpailuissa on European Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan Scottish Openin neljäs tila.

Muista eurooppalaisista Englannin Tyrrell Hatton ja Lee Westwood jakavat 13. sijaa tuloksellaan 67 (-3). Kuutosella alkava tulos löytyy myös Paul Caseyltä (68), Shane Lowryltä (68), Tommy Fleetwoodilta (69), Robert MacIntyreltä (69) ja Justin Roselta (69).

Tuloslistan toisessa päässä sijalla 62 oleva Rory McIlroy (72) ja yhden lyönnin heikoimmin pelannut kisan ainoa pohjoismaalainen, Norjan Viktor Hovland (63:s) olivat torstaina yllättävän vaisuja.

Palkintoarvoltaan 10,5 miljoonan dollarin turnauksessa on mukana 66 pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje