11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Potin Memphisin WGC-kisassa korjannut Thomas riisti Rahmilta nopeasti maailmanlistan kärkipaikan

Tilapäinen caddie Jim Mackay auttoi Justin Thomasia voittoon entisen ”pomonsa” Phil Mickelsonin silmien alla.

Justin Thomas (-13) otti vastustamattoman voiton sunnuntaina Memphisissä TPC Southwind -kentällä päättyneessä WGC-sarjan kilpailussa. Voittomarginaaliksi toisen sijan jakaneisiin Brooks Koepkaan, Daniel Bergeriin, viikonlopun kierrokset yhteensä 13 alle pelanneeseen kisan parhaaseen eurooppalaiseen Tom Lewisiin ja Phil Mickelsoniin, 50, kertyi kolme lyöntiä.

Thomas lähti viimeiseen päivään neljä lyöntiä johdossa olleesta Brendon Toddista, mutta ilmoittautui voittotaisteluun pelaamalla etuysin tuloksella 31.

Sisääntulon alkupuolella sommitelmat olivat kiharaiset, kun seitsemän pelaajaa paistatteli lyönnin päässä kärjestä. Thomas painoi ratkaisevasti kaasua tekemällä kahdesta vinosta avauksesta huolimatta peräkkäiset birdiet rei’illä 15 ja 16. Kun kisan voittoa puolustanut Koepka sortui 16:lla bogin, ei Thomasille ilmaantunut enää uhkaa.

”Olin uskomattoman onnekas. Tuollaisia asioita tapahtuu yleensä voittajille”, Thomas kuvaili käänteentekevää birdieään 15. reiällä.

Toiseksi viimeisellä birdien tehnyt Koepka jahtasi vielä eaglea 18. reiällä yrittämällä oikaista avauksensa kulman yli. Riski kostautui ja pallo ajautui veteen maksaen pelkästään itselleen tarjolla olleen kakkostilan.

Kaikesta huolimatta esitys oli parasta Koepkaa sitten vuodentakaisen Memphisin turnauksen. Samalla Koepka varmisti paikkansa FedEx Cupin playoffeissa, ja kohensi näkymiään tällä viikolla pelattavassa PGA Championshipissä, jonka voittoa hän niin ikään puolustaa.

Voitto oli Thomasille kauden kolmas ja uran 13. PGA Tourilla. Kolme viikkoa sitten käydyssä Workday Charity Openissa hän menetti kolmen lyönnin johtonsa, kun kolme reikää oli pelaamatta, ja voitto luisui uusinnassa Collin Morikawalle. Tällä kertaa Thomas ei antanut vahingon toistua.

Tuuraushommia tehnyt Jim Mackay kantoi pari viikkoa sitten Matthew Fitzpatrickin bägin kolmantena maaliin Memorial Tournamentissa. Memphisissä hän laittoi Justin Thomasin kanssa kaksi sijaa paremmaksi. Kuva: Getty Images

Saavutuksensa myötä Thomas nousee FedEx Cupin pistetilaston johtoon sekä riistää maailmanlistan kärkipaikan vain kaksi viikkoa rankingin ykkösensä keikkuneelta Jon Rahmilta. Thomas, 27, on viimeisen 60 vuoden sisällä kolmanneksi nuorin 13 voittoon PGA Tourilla yltänyt pelaaja, edellään vain legendat Tiger Woods ja Jack Nicklaus.

Thomas käytti viikonvaihteen WGC-FedEx St. Jude Invitational -kilpailussa väliaikaista caddieta, kun Jimmy Johnson oli sairaana. Hätiin huudettu Jim ”Bones” Mackay hoiti tehtävänsä hienosti, ja entisen ”pomonsa” Phil Mickelsonin silmien alla, sillä jälkimmäinen pelasi sunnuntaina Thomasin seurassa.

Sunnuntain kärkiryhmässä nähtiin vaisua peliä, kun Brendon Todd ja Byeong Hun An valahtivat top 10:n ulkopuolelle. Kyseessä oli toinen kerta koronatauon jälkeen, kun Todd menetti 54 reiän jälkeisen johtonsa. Travelers Championshipissä tulos 75 pudotti hänet sijalle 11 ja Memphisissä sama tulos tiesi neljä pykälää heikompaa sijoitusta.

Jon Rahm (+1) ei ehtinyt nauttia maailmanlistan ykköspaikastaan kuin yhdessä kilpailussa. Hänen otteensa kauden tähän asti kovimmassa koitoksessa olivat tahmeita lukuun ottamatta päätöskierrosta, johon hän käytti 66 lyöntiä. Se ei kuitenkaan siivittänyt espanjalaista tulosluettelossa 52. sijaa korkeammalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje