26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Paljastavatko Augustan hotellien erikoiset toimet Mastersin uuden ajankohdan?

Getty Images

Erikoisia irtisanomisia ja karmeita hinnankorotuksia. Hotellit tuntuvat tietävän jotain, mitä suurelle yleisölle ei vielä ole kerrottu.

Kun reilu viikko sitten ilmoitettiin, ettei vuoden ensimmäistä miesten major-kilpailua, Masters Tournamentia, tulla pelaamaan suunnitellusti huhtikuussa, vaan kilpailulle tullaan etsimään uusi ajankohta, alkoivat välittömästi spekulaatiot siitä, mihin kohtaan vuotta golfin kenties rakastetuimmalle majorille löydetään kalenterista paikka.

Tehtävä ei ole helppo, sillä pitkittyessään koronaviruspandemia myllää kisakalenterit täysin uuteen uskoon. Tällä hetkellä vahvin veikkaus on lokakuu, tarkemmin 8.–11.10.

Veikkaus ei ole aivan puhtaasti päättelyn tulos, vaan perustuu Augustan hotellien erikoiseen toimintaan: ne ovat peruuttaneet ihmisten varauksia lokakuun viikoilta ilman sen kummempia selityksiä. Alla yksi esimerkki.

Ei tarvitse olla kummoinen sherlockholmes päätelläkseen, mistä moinen johtuu: Masters pelataan lokakuussa.

Hotellit tietävät jotain, mitä me emme tiedä. Ja ne myös tietävät  saavansa tuotteelleen vähintään kymmenkertaisen tuoton jos ne irtisanovat jo tehdyt varaukset ja myyvät ne kovaan hintaan kisapäivien varmistuttua.

Parissa viikossa hinnat ovatkin jo ehtineet pompata pilviin. Kun huone esimerkiksi Fairfield Inn Suites -hotellista irtoaa marraskuussa viikoksi 623 dollarilla, maksaa viikon pätkä lokakuussa 10 493 dollaria. Siis noin 17 kertaa sen, mitä kuukautta myöhemmin.

Muissa kaupungin hotelleissa hinnankorotukset ovat olleet maltillisempia, kuitenkin lähes poikkeuksetta kymmenkertaisia. Ei siis huolta, vaikuttaa vahvasti siltä, että tänä vuonna Masters tuo iloa golfkansalle keskellä alkavan syksyn harmautta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje