18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Päivä paistoi Blumenherstille

Amanda Blumenherst ilahtui hyvästä avauskierroksestaan. Kuva: All Over Press

Amanda Blumenherst sekä LPGA-kiertueella tulokaskauttaan pelaava Moriya Jutanugarn vastasivat New Jerseyn turnauksen parhaasta avauskierroksesta. Tulos 66 alitti Stockton Seaview Golf Clubin kentän parin viidellä lyönnillä.

Vuonna 2008 US Women’s Amateurin voittaneelle Blumenherstille alkukausi on ollut hankala. Hän on pelannut kahdeksan turnausta, mutta jatkopaikka on irronnut näissä vain kaksi kertaa. Blumenherstin kauden paras sijoitus on Kia Classicin 33. tila.

”Siitä on jo vähän aikaa, kun olen viimeksi pelannut näin onnistuneen kierroksen. Peli sujui hyvin koko päivän”, Blumenherst sanoi. ”Se oli hauskaa, koska kauden alku on ollut niin haasteellinen.”

Blumenherstin kierros sisälsi eaglen ja neljän birdien lisäksi yhden bogin. Niin ikään yhden bogin tehneen Jutanugarnin kortista löytyi perjantaina kuusi birdietä. 18-vuotias thaimaalainen on ensimmäistä kertaa urallaan LPGA-turnauksen kärjessä.

Jutanugarnin sisarista vuotta nuorempi Ariya on noussut tänä vuonna siskoaan isompiin otsikoihin, mutta myös Moriyan nimi löytyy erään tilaston kärjestä. Hän johtaa parhaillaan kauden mittaista Rookie of the Year -kilpailua 269 pisteellään.

Stacy Lewis (67) on ShopRite LPGA Classicissa kolmantena ja Michelle Wie (68) neljäntenä. Espanjan Beatriz Recari (69) jakaa parhaana eurooppalaisena viidettä sijaa yhdessä kuuden muun pelaajan kanssa. Ruotsin Anna Nordqvist (72) on parhaana pohjoismaalaisena sijalla 27.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje