21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Osaa Koepka voittaa muutakin kuin majoreita – McIlroyn kylmä putteri helpotti maailman ykkösen tehtävää

Brooks Koepka saavutti ensimmäisen voittonsa World Golf Championships -sarjan kilpailuissa. Kuva: Getty Images

Brooks Koepka varmisti jo ennen pudotuspelejä runkosarjan voitosta heltiävän mittavan Wyndham Rewards -bonuspalkinnon.

Memphisissä Tennesseessä pelattu WGC-sarjan kilpailu ei ole major, mutta Brooks Koepka (-16) taisi henkisesti kohdella sitä sellaisena.

Ainakin hänen päättäväinen pelitapansa ja olemuksensa toi viikonvaihteessa mieleen yhden niistä kylmähermoisista esityksistä, jotka ovat tuoneet floridalaiselle neljä major-titteliä kolmen edellisen vuoden sisällä.

Voitto WGC-St. Jude FedEx Invitational -kilpailussa heltisi lopulta kolmen lyönnin erolla päätöspäivän kovimmasta tuloksesta vastanneeseen Webb Simpsoniin (-13).

Kolmen kierroksen jälkeen lyönnin päässä Rory McIlroysta ollut Koepka herätti jo aamulla huomiota. Hänestä kun ei ollut havaintoa, vaikka lähtöön oli aikaa enää vajaa tunti. Paikalle saapui tovin kuluttua keskittynyt tähtipelaaja, joka ei 65 lyönnin kierroksellaan tehnyt yhtään paria heikompaa reikätulosta.

TPC Southwind -kentällä pelatun kisan voitto oli hänelle kauden kolmas ja kaikkiaan uran seitsemäs PGA Tourilla. Näistä edelleen yli puolet on majoreita. Sunnuntai takasi Koepkalle lähes neljän miljoonan dollarin tienestit, sillä hän sinetöi samalla kiertueen runkosarjan ”pisterohmulle” annettavan kahden miljoonan taalan suuruisen Wyndham Rewards -palkinnon.

Koepka sai kuulostamaan voittamisen salaisuuden helpolta.

”Asiat loksahtavat kohdalleen, jos niiden vain antaa tapahtua. On pysyttävä kärsivällisenä, ja jos pelaat hyvin, kiilaa itsesi kärkikamppailun. Silloin tapahtuu vielä parempia asioita”, hän sanoi.

Isosta tarjolla olleesta potista huolimatta Koepkassa ei hermoilun merkkejä näkynyt. Hän teki heti kierroksen alkupuolella neljän reiän jaksossa kolme birdieä ja sisääntulossa kaksi lisää sinetiksi aikeilleen. Kaiken kaikkiaan horjumaton suoritus, Koepkan sorruttua kolme viimeisen kierroksen sisällä vain kahteen bogiin.

Lauantain vahvan peliesityksen jälkeen McIlroy vaikutti pystyvänsä haastamaan Koepkan neljännellä kierroksella. Tähän pohjoisirlantilaisella ei ollut mahdollisuuksia, sillä tärkein tuloksentekoväline, putteri, oli pahasti jäässä.

Ensimmäisen kerran urallaan Koepkan päätöspäivänä kohdannut McIlroy käytti kierrokseensa 71 lyöntiä pudoten englantilaisten Tommy Fleetwoodin ja Matthew Fitzpatrickin seuraksi jaetulle neljännelle tilalle. Eroa voittajaan kertyi viisi lyöntiä.

Eurooppalaisten panos isossa kuvassa oli hyvä, sillä myös Espanjan Jon Rahm (-10/7:s) ja Englannin Ian Poulter (-9/8:s) sijoittuivat kymmenen joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje