25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Norjalaisässä kiilasi major-turnauksen kärkeen – McIlroy nousi toistamiseen ahdingosta

Viktor Hovland tavoittelee Rochesterissa uransa ensimmäistä major-voittoa. Kuva: Getty Images

Vain yhdeksän pelaajan yhteistulos alittaa vaikealla kentällä parin.

Viktor Hovland sinetöi viimeisen reiän birdiellään paalupaikan New Yorkissa Rochesterissa meneillään olevassa PGA Championshipissä. Samassa viisi alle -tilanteessa tuloksen 67 pelanneen Hovlandin kanssa ovat Scottie Scheffler sekä Corey Conners.

”Löin todella hienon rautaseiskan sellaisella lipunpaikalla, jolla pallo normaalisti jätetään parin varmistamiseksi reiän alapuolelle. Tuollaiset birdiet ovat melkoinen bonus”, Hovland kuvaili 18. reiän onnistumistaan.

Hovlandin draivit löysivät perjantaina useammin väylille kuin avauskierroksella. Myös jatkuvat griiniosumat tarjosivat kosolti birdiepaikkoja ja muutama tärkeä par-pelastus maustoi erinomaisesti sujunutta päivää.

Norjalainen on rakentamassa samankaltaista vahvaa kokonaisuutta kuin Masters Tournamentissa, jossa hän sijoittui seitsemänneksi. Hän on alkanut löytää parasta virettään pallonlyöntiin ja tehokas fade-kierre on purrut Oak Hill Country Clubin East Coursella toivotulla tavalla.

”Olen pelannut toistuvasti viikonlopun kierroksilla, mutta siellä on tullut jonkin verran epäonnistumisia. Kaikki palaset olisi saatava koottua yhteen.”

Maailmanlistalla 11:ntenä oleva Hovland on pelannut urallaan 13 major-turnausta, joissa hän on sijoittunut kahdesti kymmenen parhaan joukkoon. Paras sijoitus on Open Championshipin neljäs tila vuodelta 2022.

Oslosta lähtöisin oleva 25-vuotias pelaaja on koonnut pääkiertueilta viisi voittoa. Viimeisimmästä on vajaat 1,5 vuotta, kun hän kaatoi Richard Blandin Dubai Desert Classicin uusinnassa.

Kauden toisen major-kilpailun suurimmista ennakkosuosikeista, Scottie Scheffler on ottanut PGA Championshipissä paikkansa kärkikahinoissa. Mitä tiukempi tilanne, sitä paremmin hän tuntuu vaativilla kentillä viihtyvän.

Hyvin kahtena ensimmäisenä päivänä putannut Corey Conners on väläytellyt muutamaan otteeseen Masterseissa, mutta muissa major-turnauksissa kanadalaisesta ei ole ollut voittotaistelussa isompaa uhkaa.

Pettymyksen huhtikuun Masterissa kokeneen Rory McIlroyn (par) ote on näyttänyt jo pariin kertaan karkaavan käsistä. Torstain kierroksen puolivälissä McIlroyn kolmas lyönti livahti par-nelosella rinnettä alas viheriön ulkopuolelle. Tilanteessa +3-olleen pohjoisirlantilaisen ahdinko tuntui vain kasvavan, kunnes hän laittoi parin pelastaneen haamuputin sisään.

Tästä piristyneenä McIlroy parsi takaysillä hyvän kierroksen, 71. Perjantaina kuutosella ja seiskalla tulleet peräkkäiset bogit eivät enteilleet hyvää. Jatko sujui kuitenkin mestarillisesti, ja viimeisen reiän birdie nosti hänet jo top 10:een. Matkaa kärkeen on kohtuulliset viisi lyöntiä.

Eurooppalaisista kärkikymmenikköön kisan puolivälissä mahtuvat myös englantilaiset Callum Tarren (-2) ja Justin Rose (-1) sekä McIlroyn tavoin par-tilanteessa majailevat Itävallan Sepp Straka ja Irlannin Shane Lowry. Päivän kovimmasta tuloksesta, 66, vastasi Brooks Koepka (-2).

Kilpailun karsintarajaksi muodostui +5. Se oli liikaa muun muassa Rickie Fowlerille, Matt Fitzpatrickille sekä viime viikolla vuosien tauon jälkeen voittokantaan palanneelle Jason Daylle.

Vain yhdeksän pelaajaa on 36 reiän jälkeen alle parin, mikä kuvaa kentän vaativuutta. Viheliäisimmäksi väyläksi on osoittautumassa kuutonen, josta tuli toisella kierroksella vaikein reikä PGA Championshipin historiassa. Tämän par-nelosen kahden päivän yhteenlaskettu tulos on pysäyttävä +180.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje