11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Momoko Uedalle uran toinen voitto

Momoko Uedan hymy oli herkässä ykköstilan jälkeen. Pokaalin, puseron ja lippiksen väritkin matsasivat hyvin yhteen © Getty Images

Momoko

Momoko Ueda joutui kotimaassaan Kintetsu Kashikojima Country Clubilla ylitöihin varmistaakseen uransa toisen voiton LPGA Tourilla. Kiinan Shanshan Feng nousi päätöspäivänä tasoihin, ratkaisu syntyi vasta kolmannella uusintaväylällä Uedan eduksi. Ykköstila tuotti 180.000 dollaria, Fengin osuus oli 107.000.

Myös Uedan ensimmmäinen ykköstila (2007) on samalta kentältä, USA:n maaperällä hän ei ole vielä onnistunut voittamaan. Fengille kakkostila oli toinen. Kiinalainen on pelannut varsin tasaisesti LPGA Tourilla, World Rankingillla hän oli ennen viikonloppua 20:s.

Shanshan

Korean Na Yeon Choi oli kolmas, hän taistelee kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa rahalistan kakkostilasta. Yani Tseng on omilla luvuillaan kaikissa sarjoissa.

Lauantai:

Naisten LPGA Touriiin kuuluva Mizuno Classic kulkee vahvasti kotimaassaan pelaavan Momoko Uedan tahdissa. Vuoden 2007 kilpailun voittaja sai lauantaina tuloksekseen 64 , näin hän pääsee sunnuntain kierrokselle Sakura Yokominen ja Maya Hattoriin nähden kolmen ja neljän lyönnin etumatkan turvin.

Ueda ei ole onnistunut läpimurrossa LPGA Tourin USA:n kisoissa. Kuluva vuosi on ollut kokonaisuudessaan vaisu, hänellä ei ole vielä yhtään top-ten sijoitusta.

Kakkosryhmässä neljän lyönin päässä tilaisuuttaan voittoon rakentelee Kiinan Shanshan Feng, jonka ykköstila olisi kauttaa aikojen ensimmäinen kiinalaisille.

Japanilaisyleisöllä

Japanin ykköstähti Ai Miyazato ei ole mukana, ei myöskään naisgolfin ylivoimainen valtiatar Yani Tseng.USA:n pelaajien vaisut otteet kauden aikana saavat jatkoa myös Mzuno Classicissa. Heidän pelaajistaan kauden mittaan ovat voittohin yltäneet vain Brittany Lincicome (2x), Stacy Lewis, sekä amatööri Lexi Thompson.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje