11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Miyazato taas voittoisa – Meksikon kisa päätti Ochoan hienon uran

Manttelinperijä? Meksikon kisan voittaja Ai Miyazato saatteli Lorena Ochoan sunnuntaina kilpakenttien laidalle. © Getty Images

Lorena Ochoasta ei tullut voittajaa viimeisessä turnauksessaan kiertuepelaajana. Alle kaksi viikkoa sitten tullut yllättävä tieto hänen uransa päättymisestä oli luonnollisesti jo pidempään ollut itsensä Ochoan ja hänen lähipiirinsä tiedossa. Viimeiseksi turnaukseksi ilmoitettu Tres Marias Championship ei olisi voinut olla symbolisesti ja strategisesti parempi valinta, pelattiinhan kisa hänen kotimaassaan Meksikossa.

Tuskin voiton valuminen sivu suun silti hirveästi Ochoaa hetkauttaa, vaikka se olisi ikimuistoinen merkkipaalu uran päättyessä ollutkin. Hän ei ollut sunnuntaina muutenkaan halukas enää keskustelemaan birdieistä tai bogeista. Ochoan huomio oli koko kisan ajan ymmärrettävästi omissa tunteissa sekä hänen kannattajissaan, joita oli kerääntynyt Moreliaan runsaasti.

Ochoan (66-73-70-71) viimeinen turnaus aktiivisena ammattilaispelaajana päättyi kuudenteen sijaan, eroa 19 alle pelanneeseen kisan voittajaan Ai Miyazatoon jäi seitsemän lyöntiä.

Juuri Miyazato tai Japanin kiertueella viikonvaihteessa voittanut Jiyai Shin tulevat ottamaan Ochoan paikan maailmanlistan kärjessä maanantaina. Joka tapauksessa kenellä tahansa maailmantähdellä tulee olemaan jatkossa suuri haaste hypätä Ochoan jättämiin suuriin saappaisiin.

Meksikolaisen jättämä aukko naisten golfin huipulla on ammottava, mutta uusia sankaritarinoita odotetaan jo mielenkiinnolla.

Marko Kuivasaari

Miyazato palasi Meksikossa kärkeen – Ochoalla vielä mahdollisuudet voittoon

Brittany

Brittany Lincicome ihailee Ai Miyazaton tehokasta ja tarkkaa peliä. &copy Getty Images

Ai Miyazato otti Michelle Wielltä takaisin menettämänsä kärkipaikan Meksikon LPGA-kisassa. Jäähyväiset aktiiviselle peliuralleen jättävä Lorena Ochoa on kolme lyöntiä japanilaisesta, joten ikimuistoinen voitto on edelleen mahdollinen.

Mainiota kautta pelaava Ai Miyazato (-13) otti avauspäivän jälkeen menettämänsä johtopaikan takaisin Meksikossa pelattavassa Tres Marias Championshipissä. Tulostaso ei ollut lauantain vahvassa tuulessa kovinkaan hyvä, sillä koko päivänä vain kolme pelaajaa onnistui pelaamaan kierroksensa alle 70 lyönnin.

Miyazaton pelin vahvoja valtteja ovat tarkkalyöntisyys sekä laadukas puttipeli. Tämän sai huomata aitiopaikalta yhdessä Michelle Wien kanssa kisassa toisen sijan jakava Brittany Lincicome.

”Hän taitaa tehdä sen (voitto) taas. Miyazato näyttää jatkuvasti lyövän puukolmosellaan lähemmäksi lippua kuin minä wedgelläni. Vaikka dravini ovat välillä 100 jaardia pidemmät kuin Ailla, hän tulee lähemmäksi lippua. Ja kun hän saa putterinsa kuumaksi, ei pysäyttäjää löydy”, Lincicome jaksoi ihmetellä pienikokoisen japanilaisen tehokasta pelaamista.

Tarkkuudella on aina enemmän kysyntää kuin pitkällä lyönnillä, mutta Lincicomen hämmästelyn ymmärtää. Hän on yhdessä Wien kanssa kiertueen draivitilaston kärjessä 250 metrin pituuskeskiarvollaan, kun Miyazato löytyy samasta tilastosta vasta sijalta 79, lähes 40 metriä lyhyemmillä draiveillaan.

Tres Marias Residential Golf Clubin kenttä osoittautui navakassa tuulessa jälleen hankalaksi. Ennen kaikkea kentän viimeinen reikä tuottaa aiheuttavan monelle pelaajalle pelonsekaisia tunteita. 18. reiän tuloskeskiarvo viikonvaihteen kisassa on 0,369 lyöntiä yli parin, joka olettavasti vain heikkenee, mikäli puhuri säilyy finaalikierroksella suunnilleenkin samanlaisena.

”Olen pelannut täällä (Tres Marias) paljon kahdeksan vuoden aikana, eikä missään muualla ole niin vaikeaa avauslyöntiä kuin tämän kentän 18:lla”, Lorena Ochoa vakuutteli.

Vaikka Miyazatoa ei tunnu kylmäävän mikään, sanoi hänkin kokevansa melkoista jännitystä kentän viimeisen reiän lyöntipaikalla.

”Olin todella hermostunut tänään 18:n lyöntipaikalla. Jos pallo on paksussa raffissa kohtalaisella paikalla, siitä on vielä hyvä jatkaa, muuten tulee ongelmia. Olen varmasti huomennakin hermostunut, mikäli minun on pakko saada pallo väylälle viimeisellä reiällä”, Miyazato sanoi.

Viimeistä turnaustaan kiertueammattilaisena pelaava Ochoa (-10) sai lauantaina kurottua kärjen eroa umpeen kahdella lyönnillä. Nousu kolmen lyönnin takaa ei ole hänen tasoiselle pelaajalle lainkaan ongelmallista, varsinkin jos Morelian tuuliolosuhteiden jatkuvat edelleen hankalana. Vääjäämätön tosiasia on silti se, että meksikolaisella tulee olemaan täysi työ pitää omat tunteensa kurissa uran viimeisellä kierroksella.

Kuudentena olevan Ochoan ja kärkikolmikon väliin mahtuvat vielä 11 alle olevat Stacy Lewis sekä Na Yeon Choi.

Marko Kuivasaari

Wie otti komennon Meksikossa – Ochoalta voitto karkaamassa?

Onko

Onko pahojen markkinointisetien kynsistä päässyt Michelle Wie matkalla maailman ykköseksi? &copy Getty Images

Uransa viimeistä kilpailua turnausammattilaisena pelaava Lorena Ochoa ei saanut peliinsä perjantaina samanlaista lentoa kuin ensimmäisellä kierroksella. Hän on kärkeen noussutta Michelle Wietä viisi lyöntiä jäljessä, kun Meksikon LPGA-turnaus on puolessa välissä.

Lorena Ochoa jättää jäähyväiset kilpagolfille Meksikossa viikonvaihteessa pelattavassa Tres Marias Championshipissä. Symbolisesti paikka on mitä sopivin hienon uran päätökselle; kotiyleisöllä on vielä kerran mahdollisuus nähdä maailman ykkönen tositoimissa LPGA Tourin kilpailussa.

Ochoa oli avauskierroksen jälkeen kolme lyöntiä johdossa ollutta Ai Miyazatoa jäljessä. Japanilainen on ollut toistaiseksi meneillään olevan kauden komeetta, ja eittämättä muutenkin yksi varteenotettava ehdokas Ochoan valtaistuimeltaan vapautuvan paikan ottajaksi.

Mutta perjantaina niin Miyazato (72) kuin Ochoakin (73) olivat kaukana turnauksen avauspäivän tasostaan. Tästä huolimatta Miyazato on edelleen kisan kiivaimmassa voittotaistelussa mukana, eroa nyt kärkeen nousseeseen Michelle Wiehin on yksi lyönti.

Myös hienosti naisten terävimpään maailmaneliittiin viime vuonna rynnistänyt Wie on potentiaalisia ehdokkaita Ochoan ”korvaajaksi” ykköspelaajana. Kun hänen ympäriltään on saatu kaikenlainen turha kohu ja hälinä pois, on kuoren sisältä paljastunut todellinen tähti.

Wien poikkeukselliset kyvyt huomattuaan, markkinakoneisto laittoi ensiksi sekaisin hänen vanhempansa ja sitten itse pelaajan pään. Taloudellisesti Wien käsittämättömät ja väkinäiset yritykset astella samalle viivalle PGA Tourin pelaajien kanssa olivatkin varmasti oikeissa sarakkeissaan, mutta ne olivat samalla tuhota teiniurheilijan lupaavan uran heti alkuunsa. Onneksi järkiintulo sai Wien lähipiirin ajoissa ymmärtämään mistä on kysymys; samalla itse urheilijan nyt hienossa nosteessa oleva tulevaisuus maailman eurivin pelaajana säästyi pahalta allikolta.

Vaikka Meksikon kisassa on mukana koko naisten ammattilaisgolfin eliitti, on turnauksen päähuomio viikonvaihteessa vain ja ainoastaan Ochoassa. Voitto kotiyleisön edessä viimeisessä turnauksessa olisi upea kruunu ja piste häikäisevälle kahdeksanvuotiselle uralle.

Tämän saavuttamiseksi hänelle on tulossa Tres Marias Championshipissä vielä melkoinen savotta. Eroa kärkeen on viisi lyöntiä, eikä kivenkovista huippupelaajista yksikään aio silottaa Ochoan tietä takaa voittoon. Ei, vaikka heistä jokainen kunnioittaa kolme vuotta laji-ikonin asemassa ollutta kanssapelaajaansa viimeiseen puttiin saakka.

Marko Kuivasaari

Ai Miyazato johtaa Meksikossa

Ai

Ai Miyazato teki avauspäivänä kisan ennätystuloksen 63, kymmenen alle parín &copy Getty Images

Japanin Ai Miyazato (63) heitti avauspäivänä ison haasteen jäähyväiskisaansa pelaavalle Lorena Ochoalle (66).Parivaljakko pelaa yhdessä kaksi ensimmäistä kierrosta, viikonloppuna selviää, jättääkö Ochoa LPGA Tourin voittopokaalia heilutellen.

Ai Miayzato nousi virheettömällä pelillään Tres Marias Championshipin kärkeen torstaina. Japanilainen rullautti puttejaan sisään varsin tehokkaasti, vhieriöllä suorituksia kertyi vain 22. Miyazato voitti kauden alussa kaksi kisaa, uransa ensimmäisen kesällä Ranskassa. Neljäs ykköstila Ochoan jäähyväisissä nousisi sekin varsin suureen arvoon.

” Lorenan kanssa pelaaminen on aina erittäin hauskaa, viihdymme yhdessä. Hän oli avauspäivänä tavallistakin rennompi ja se osaltaan auttoi minuakin löytämään hienon vireen, Miyazato summaili tehtyään kisan historian parhaan tuloksen.

Lorena Ochoa on vain kolmen lyönnin päässä, hän sotki scooraustaan kahdella bogeylla joista toinen tuli par-viitosella.Espanjan Tour-tulokas Azahara Munoz (-8) on toisena, vakavan haasteen Miyazatolle ja Ochoalle saattaa antaa myös Michelle Wie jonka toistaiseksi ainoa ykköstila LPGA Tourilta on edellisyksyltä Meksikosta.

Norjan Suzann Pettersenillä oli huono päivänsä, hän on kymmenen lyöntiä kärjestä ja käytännössä vailla mahdollisuuksia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje