21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Mikael Salmisen johdolla päätöspäivään Pickalassa

Mikael Salminen lähtee johtoasemasta Pickalan Nordic League -kisan viimeiseen päivään. Kuva: Juha Hakulinen.

Pickalassa pelattavaa K-Supermarket Kamppi Openia ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Mikael Salminen ei luopunut johtopaikastaan perjantaina.

Salminen antanut heikon alun lannistaa, vaan pelasi perjantaina kierroksensa kaksi alle parin, jonka turvin hän siirtyi kokonaistulokseen -9.

”Tänään oli aikamoinen taistelupäivä alusta loppuun. En saanut rutiineita oikein pyörimään siinä sateessa, tuli bogi ja tripla sateessa säätäessä. Parissa lyönnissä maila pyörähti kädessä, ja se maksoi”, Salminen manaili märkää aamua.

”Mutta pikkuhiljaa sain peliä kulkemaan ja tein muutaman tärkeän parin. Lopetin etuysin kolmeen birdieen, ja sain sitä kautta vähän paikattua tilannetta. Takaysillä peli oli ihan hallussa, ja sekin ysi loppui kolmeen birkkuun”, Salminen jatkoi.

Salmisen johto seuraavina oleviin Janne Mommoon, Miki Kuroseen ja Atte Rauhalaan on kaksi lyöntiä. Nordic Leaguen kilpailun voitosta on tulossa suomalaisten välinen kamppailu, sillä paras ulkomaalaispelaaja on jaetulla kahdeksannella sijalla oleva Ruotsin Simon Forsström (-3).

Aamupäivä Pickalassa pidettiin sadetta, mutta iltapäivällä startanneet pelaajat pääsivät kentälle huomattavasti paremmissa olosuhteissa.

Janne Mommo (-7) pelasi perjantaina iltapäivällä hyvässä säässä ja käytti sen hyväkseen. 68 lyönnin kierros nosti häntä yhdeksän pykälää tuloslistalla.

”Stediä peliä, löin muutamia lähestymisiä lähemmäksi kuin eilen. Puttaaminen oli hyvää. Huomenna pelaan omaa peliä, lasketaan lyönnit sitten kun on pelattu”, Mommo tiivisti päivänsä.

Päivän parhaan tuloksen (67/-5) pelannut Atte Rauhala oli huimalla pelipäällä etenkin ulosmenossa, jonka hän pelasi 30 lyönnillä.

”Kaikki onnistui tänään, ja pari hyvää säkääkin osui mukaan. Ei mitään isompia ongelmia. Kaikki tietävät, että Mikke (Salminen) pelaa huomenna hyvin. Pitää pelata todella hyvin, jos aikoo sen piestä”, Rauhala kommentoi.

Lauantain finaalikierroksesta on tulossa tiivis taistelu voitosta. Salmisen perässä oleva kolmikko Mommo, Rauhala ja Miki Kuronen on hyvällä iskuetäisyydellä, mutta viidettä sijaa jakavat Erik Myllymäki, Kristian Kulokorpi ja Tuomas Pollari ovat jo viisi lyöntiä Salmista perässä.

Päätöspäivänä pelit käynnistyvät kello 8.00.

Sami Sarpakunnas

Lähde: FT:n tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje