11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

McIlroylla räväkkä aloitus US Openissa

Rory McIlroy oli US Openin avauskierroksella vakuuttava. © Getty Images

Virheettömän, kuusi birdietä sisältäneen kierroksen pelannut Rory McIlroy oli US Openin avauspäivän hahmo. Tulos 65 (-6) oli kolme lyöntiä parempi kuin kakkostilaa jakavilla Y.E.Yangilla ja Charl Schwartzelilla. Yang on vuoden 2009 PGA Championshipin ykkönen ja Schwartzel Masters-voittaja parin kuukauden takaa.

McIlroyn ensimmäisen kierroksen johtomarginaali on suurin US Openissa 35 vuoteen. Kilpailu on vasta alussa, mutta nuorukaisen otteet näyttivät poikkeuksellisen itsevarmoilta.

”Helpon tuntuinen 65, ei juuri jäänyt parantamisen varaa”, McIlroy tiivisti. ”Kaikki toimi hyvin ja olo oli kentällä rentoutunut. Silloin kun tämä yhdistelmä kohtaa, niin asiat ovat kunnossa.”

Tarkat lähestymiset

McIlroy osui torstaina 17 kertaa viheriölle, joista yhdeksän kertaa väyläosuman jatkeeksi. Pohjoisirlantilaisellekin tutuksi tulleet raffit olivat paksunoloisia, mutta eivät kenties yhtä ilkeät kuin yleensä US Openissa.

Maailmanlistan kahdeksas välttyi avauskierroksella ainoana pelaajana bogeilta. Päivän kruunasi onnistunut puttipeli, pallojen upotessa sopivassa mittasuhteessa reikään läheltä ja kaukaa. Kierroksen paras hetki osui puolivälin tuntumaan, jossa McIlroy teki kolme perättäistä birdietä.

McIlroyn hienoa kierrosta korostaa iltapäivän tuuliset olosuhteet. Kärkipään pelaajista mm. Yang selvitti oman osuutensa aamun lähes tyynessä säässä.

”US Open on major-turnauksista ehkä vaativin, joten mieleen ei auta päästää mitään ylimääräisiä ajatuksia. On vain pyrittävä keskittymään täydellisesti ja saada pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä”, McIlroy pelkisti.

Torinossa

Torinossa voittaneen Robert Rockin hyvä vire jatkui torstaina Bethesdassa. &copy Getty Images

Tuloksessa 69 (-2) on kuusi pelaajaa, joukossaan Sergio Garcia sekä Louis Oosthuizen. US Openin puolustava mestari Graeme McDowell,Italian avointen voittaja Robert Rock sekä ruotsalaiset Johan Edfors ja Henrik Stenson jakavat yhdeksän muun kanssa viimeistä top-10-sijaa.

”Matka on vielä pitkä, mutta on hyvä olla kunnon asemissa. Jos vaativalla kentällä jää alussa liian kauas kärjestä, voi nousu käydä vaikeaksi”, Schwartzel sanoi.

Torstaina yhdessä pelannut maailmanlistan kärkiryhmä ei häikäissyt. Luke Donald (74), MartinKaymer (74) ja Lee Westwood (75) tekivät yhteensä 17 bogia ja yhden tuplan.

Myös McIlroyn kanssa pelanneilta Phil Mickelsonilta ja Dustin Johnsonilta odotettiin parempaa aloitusta. Mickelson teki heti ensimmäisellä (nro 10) reiällä tuplan lyötyään pallonsa veteen. Jatkossakin ”Leftyllä” oli suuria vaikeuksia pitää pallonsa väylällä, joten siinä valossa tulos 74 ei kuulosta pahalta. Johnson (75) löi 11:llä kaksi palloa veteen, eikä tuntunut toipuneen siitä koko kierroksen aikana.

Poimintoja:

10. Stewart Cink, 70 10. Alvaro Quiros, 70 22. Padraig Harrington, 71 22. Bubba Watson, 71 34. Matt Kuchar, 72 34. Peter Uihlein (a), 72 45. Paul Casey, 73 62. Rickie Fowler, 74 62. Matteo Manassero, 74 84. Alexander Noren, 75

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje