25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

McIlroy omilla teillään

Rory McIlroy on esittänyt Congressionalilla kaksi päivää unelmapeliä. © Getty Images

Ylisanoja on vaikeaa vältellä kuvaillessa Rory McIlroyn 36 reiän suoritusta US Openissa. Kun torstaina komean 65 lyönnin tuloksen esitelleen McIlroyn olisi odottanut seuraavana päivänä vetävän hieman henkeä, lisäsi nuorukainen perjantaina vain lisää vettä myllyyn. Hän on tuloksellaan -11 kuuden lyönnin karkumatkalla toisena olevaan Y.E. Yangiin.

McIlroy siirtyi ennen toisen kierroksen viimeistä reikää tilanteeseen 13 alle, mikä on koko US Openin 111-vuotisen historian kovin luku missään vaiheessa kisan toista kierrosta. Hän löi perjantaina viimeisellä reiällä pallonsa veteen, josta seurasi tuplabogi. McIlroy ei ollut siihen saakka missannut koko päivänä yhtään griiniä. Tuplabogi oli myös hänen ensimmäinen paria heikompi reikätuloksensa kisassa tähän asti.

Kahden kierroksen yhteistulos 131 (65-66) on joka tapauksessa US Openin uusi ennätys.

”Nyt päästiin lähelle parastani mitä pystyn pelaamaan”, McIlroy sanoi. ”Kaksi päivää on sujunut erittäin hyvin, olen pedannut itselleni hienot asemat viikonlopun kierroksille. Mutta tiedän luultavasti paremmin kuin kukaan muu, mitä voi tapahtua. Keskittyminen on avainasemassa.”

Vertailua Woodsiin

McIlroyn esitystä vertailtiin kilpagolfin historian ylivoimaisimpaan näytökseen 11 vuotta sitten, jolloin Tiger Woods löi Pebble Beachillä pelatun US Openin lopputuloksissa kakkostilan jakaneet Miguel Angel Jimenezin ja Ernie Elsin 15 lyönnillä.

Woods ei osallistunut tänä vuonna jalkavamman vuoksi US Openiin. Els ja Jimenez karsiutuivat jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

Pohjoisirlantilaisen lähin haastaja Yang tunnetaan kivikovana kilpailijana. Vaikka hänen major-turnauksensa eivät ole sujuneet sitten elokuun 2009 erityisen hyvin, tullaan korealaisen parin vuoden takainen uroteko muistamaan vielä pitkään. Yang tavoitti tuolloin PGA Championshipin jatkokierroksilla Woodsin kuuden lyönnin etumatkan ja voitti lopulta kisan kolmella lyönnillä.

Johan

Johan Edfors pelaa Bethesdassa uransa parasta major-turnausta. &copy Getty Images

”En aja ketään takaa, pelaan vain omaa peliäni”, kuului Yangin lakoninen viesti.

Jaetulla kolmannella tilalla, yhdeksän lyönnin päässä kärjestä, on viisi pelaajaa: Robert Garrigus, Sergio Garcia, Zach Johnson, Brandt Snedeker ja Matt Kuchar.

”On pelattu vasta kaksi kierrosta, joten en aio antaa McIlroylle vielä periksi”, Masters-voittaja Johnson sanoi.

Maailmanlistan kärkitriosta Lee Westwood (+1) on 26:ntena, Martin Kaymer (+2) 33:ntena ja Luke Donald (+4) 57:ntenä.

”McIlroy on todennäköisesti karannut, joten me muut pelaamme lähinnä toisesta sijasta, ellei jotain hullua tapahdu. Toivottavasti hän voittaa. Rory on kiva tyyppi, hän ansaitsisi voiton erityisesti Mastersin tapahtumien jälkeen”, Kaymer sanoi.

Zach

Zach Johnson ei aio antaa Rory McIlroylle vielä periksi. &copy Getty Images

Pohjoismaalaisittain ilahduttavaa on ruotsalaisten vahva panos. 26 parhaan joukkoon mahtuu viisi naapurimaan pelaajaa kärkenään 15. sijaa jakavat Alexander Noren, HenrikStenson sekä viime kesänä Mikko Ilosen kanssa Vanajanlinnassa näytöspelin pelannut Johan Edfors. He ovat kahden kierroksen jälkeen tilanteessa par.

Viikonloppuna pelejään jatkavat myös Peter Hanson (+1), Fredrik Jacobson (+1) sekä perjantaina upeasti (67) kirinyt Robert Karlsson (+4).

McIlroyn 66 ei ollut toisena pelipäivänä ainoa viisi alle -tulos, sillä hyvänä taistelijana tunnettu Marcel Siem ylsi samaan. Sen myötä saksalainen tienasi itselleen paikan US Openin kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje