18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

McIlroy matkalla unelmaan

Rory McIlroysta saattaa tulla sunnuntaina ensimmäinen eurooppalainen Masters-voittaja 12 vuoteen. © Getty Images

Tavallista lämpimämpi kevätpäivä ei estänyt Rory McIlroyta pitämästä päätään kylmänä Masters Tournamentin kolmannella kierroksella. Hän oli sisääntulon strategisilla hetkillä täyttä terästä venyttäen tuloksellaan 70 johtonsa neljään lyöntiin. Päivän huipentuma koitti Augustan 17:nnellä, jossa McIlroy säkitti vastustamattomasti kymmenmetrisen birdieputtinsa sisään.

Yhteistulokseen -12 noussut pohjoisirlantilainen ei peitellyt tyytyväisyyttään kierroksen jälkeisessä haastattelussa: ”Pysyin kärsivällisenä. Olen todella onnellinen, että pelisuunnitelmani on pitänyt täydellisesti. Mahtavat asemat jatkaa finaalikierrokselle.”

McIlroyn venytys käynnistyi sisääntulon neljännellä (13:s), jonka birdie toi hänelle hetkessä kahden lyönnin eron tasoissa olleeseen Jason Day’hyn. Kaksi seuraavaa birdietä (15. ja 17.) viittoivat kenties jo pieniä merkkejä siihen suuntaan, että viikonvaihteessa voisi olla McIlroyn vuoro tehdä jotain suurta.

Vaikka Tiger Woods antoi toisella kierroksella (66) muille myrskyvaroituksen, oli hän lauantaina varsin säyseä. Kun heti ensimmäinen reikä alkoi pettymyksellä, ei Woods sen koommin tuntunut saaneen pelistään kunnon otetta koko päivänä.

Tigerin saamattomuutta leimasi totutusti kehno puttityöskentely, jonka ruumiillistumia olivat sisääntulon kaksi (11 ja 18) lyhyttä par-puttia. Woods käynnistelee sunnuntaina yskähtelevää konettaan yhdeksänneltä tilalta, seitsemän lyöntiä kärkeä jäljessä.

Tiger

Tiger Woods oli lauantaina vaisu. &copy Getty Images

McIlroylle seuraa johtopallossa tekee Angel Cabrera, joka on suurissa kisoissa usein kuin kotonaan. Hänen tuloksensa 67 oli lauantain parasta antia yhdessä Adam Scottin (6:s) ja BubbaWatsonin (9:s) onnistumisien kanssa. Vaikka argentiinalainen ei ole sitten vuoden 2009 Mastersin voittonsa jälkeen liiemmin paistatellut otsikoissa, saattaa hänen kokemuksensa olla sunnuntaina arvokasta valuuttaa.

Cabreran ohella toista sijaa jakavat Day, Charl Schwartzel sekä K.J. Choi. Liian kaukana kärjestä voittokamppailua ajatellen eivät ole myöskään Scott sekä Luke Donald (-7).

Johtopallo McIlroy-Cabrera starttaa finaalikierrokselle klo 21.40 Suomen aikaa.

Olazábal…McIlroy?

Maailman golfvaltikka on siirtynyt Tiger Woodsin ”vallasta syöstämisen” jälkeen vääjäämättä vanhalle mantereelle; onhan maailmanlistan top-kuutosessa viisi eurooppalaista ja maanosa hallitseva Ryder Cup -mestari.

Eurooppalaiset uskalsivat menestyä viime vuonna jo lähes mahdottomaksi käyneessä US Openissa, kunnes jatkoa seurasi PGA Championshipissä. Suunta on jatkunut meneillään olevalla kaudella oikeana, mitä muun muassa Luke Donaldin (reikäpelin MM) ja Martin Lairdin (Palmer Invitational) voitot ”vieraskentillä” ovat osoittaneet. Nyt haarukassa on voitto Augustassa, jossa eurooppalainen on saanut viimeksi vihreän takin harteilleen vuonna 1999.

Ei pidä silti nuolaista ennen kuin tipahtaa, vaikka José Maria Olazábal varmasti manttelinsa McIlroylle perinnöksi jo soisikin. Herkullisesta asetelmasta huolimatta neljän lyönnin johto on kiinnikurottavissa hetkessä. McIlroyn pahin vastustaja tulee olemaan sunnuntaina nuorukainen itse. Vaikka kyseessä on maailman paras alle 25-vuotias pelaaja, ei hänkään ole vielä joutunut urallaan niin kuumaan pataan jota finaalikierrosta varten ollaan laittamassa hiljalleen tulelle…

Poimintoja:

9. Ross Fisher, -5 9. Fred Couples, -5 14. Martin Laird, -4 18. Lee Westwood, -3 18. Phil Mickelson, -3 18. Hideki Matsuyama (a), -3 24. Miguel Angel Jiménez, -2 30. Rickie Fowler, -1 30. Sergio Garcia -1 38. Robert Karlsson, par 42. Paul Casey, +2

Tilastoja:

Eniten birdieitä: 1. Jason Day, 17 ( 2. mm. Rory McIlroy, 15) Draivipituus, lauantai: 1. Rory McIlroy, 277 metriä k.a. Draivitarkkuus: 1. David Toms, Angel Cabrera, Alex Cejka ja Ian Poulter, 30/42, (13. mm. McIlroy) Griiniosumat: 1. David Toms, 44/54, 2. Rory McIlroy ja Justin Rose 43/54 Puttikeskiarvo: 1. Charl Schwartzel, 1,46, 2. Luke Donald, 1,48

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)