27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Matthew Fitzpatrick kiilasi Memphisin WGC-kisan paalulle

Matthew Fitzpatrick on saanut takkuilleen puttipelinsä toimimaan Tennesseessä. Kuva: Getty Images

Britti iski perjantaina uransa kovimman kierrostuloksen World Golf Championships -sarjassa.

Matthew Fitzpatrick löi parasta pöytään TPC Southwind -kentällä meneillään olevan WGC-FedEx St. Jude Invitational -kilpailun toisena päivänä. Seitsemän birdieä ja yhden bogeyn sisältänyt 64 lyönnin kierros nosti englantilaisen upeasti 12. sijalta kisan kärkipaikalle.

Eroa kakkostilaa jakaviin USA:n Patrick Cantlayhin ja Billy Horscheliin sekä Australian Cameron Smithiin ja Espanjan Jon Rahmiin on kaksi lyöntiä.

”Olisi tietysti mahtavaa istua joka viikko lehdistötilaisuudessa antamassa kommentteja, mutta en tee tästä mitään isompaa numeroa. Hienoa johtaa turnausta”, Fitzpatrick sanoi.

”Onnistuin puteissa, joiden kanssa on tänä vuonna ollut hankalaa. Viime vuoden lopusta lähtien pelit ovat sujuneet hieman huonosti.”

Viisi turnausta European Tourilla voittanut Fitzpatrick jahtaa nyt Tennesseessä uransa hienointa saavutusta. 24-vuotiaan sheffieldiläisen paras sijoitus sekä majoreissa (Masters 2016) että WGC-sarjan kilpailuissa (HSBC Champions 2015) on seitsemäs tila.

Mahdollinen ykköstila pidentäisi Fitzpatrickin hienoa tilastoa, sillä hän on haalinut jokaisella kaudella, saatuaan kortin ET:lle vuoden 2014 karsinnoista, yhden voiton.

”Luulisin, että tämä kenttä sopii minulle tavallista paremmin. Jos missaat väylän, et kuitenkaan tiedä, miten pallo nousee karheikosta. Se tekee tästä hieman vaativamman kentän.”

”Jos vain jatkan lyömistä väylille ja viheriöille, saan paljon (birdie-) tilaisuuksia”, hän pohti.

Eurooppalaisilla on kilpailussa mukavat näkymät, sillä Fitzpatrickin ja Rahmin ohella kymmenen joukkoon mahtuvat myös seitsemättä sijaa jakavat Ruotsin Alex Norén sekä englantilaiset Ian Poulter ja Justin Rose.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje