18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren takaysin komealla venytyksellä LPGA-kisan voittotaisteluun

Matilda Castren pelaa lauantain kierroksen toiseksi viimeisessä ryhmässä.

Castren käytti jälkimmäiseen yhdeksikköön 31 lyöntiä.

Matilda Castren selvitti loistavalla tavalla tahmean alun lähellä San Franciscoa Daly Cityssä pelattavan LPGA-kilpailun toisella kierroksella. Se nosti hänet tuloslistalla jaetulle viidennelle sijalle, kolmen lyönnin päähän kärjestä.

LPGA Mediheal Championshipissä 14:ntenä ensimmäisen päivän jälkeen ollut Castren teki perjantain kierroksen alussa kolme peräkkäistä bogia. Tätä seurasi kaksi birdieä, kunnes hänelle kirjattiin Lake Merced Golf Clubin kentän seitsemännelle reiälle jo kierroksen neljäs bogey.

Toisella kenttäpuoliskolla kokonaistilanteeessa -4 oleva Castren laittoi kunnon rähinät päälle. Kympin birdien jälkeen tuli vielä kolme paria, mutta loppu oli näyttävä hänen iskettyä viiden viimeisen reiän aikana neljä birdieä. Näistä kolme tuli yhtä kyytiä kierroksen päätteeksi.

Hienosta takaysin show’sta ja 69 lyönnin tuloksesta huolimatta hän ei ollut peliinsä ja ylipäänsä lyömiseensä lainkaan tyytyväinen.

”Golf on ihme laji, kun tuntuu että peli ei ole yhtään hyvää ja silti tulos on alle parin. Lyönti on ollut heikkoa parin viimeisen päivän ajan, mutta jotenkin olen saanut koottua hyvää tulosta kasaan”, 31 lyöntiä jälkimmäiseen yhdeksikköön käyttänyt Castren sanoi.

”Tänään löin kaksi par-viitosta kahdella päälle, ja niistä kahden putin birkut helpotti. Pari hiukan pidempää, kahdeksanmetristä puttia sain sisään. Muutama heikko avaus ja heikko lähestyminen toi bogeja korttiin. Niitä jos vielä saisi vähän siistittyä”, hän jatkoi.

Castren on kilpailun johtoon siirtynyttä maailmanlistan kuutosta Danielle Kangia (-7) kolme lyöntiä perässä. Kakkostilaa jakavat Lauren Kim ja avauskierroksen jälkeen paalupaikkaa hallussaan pitänyt Leona Maguire, jotka ovat kahden lyönnin päässä.

Irlannin Maguiren ja Castrenin ohella eurooppalaisista top 10:een mahtuu myös yhdeksättä sijaa jakava Englannin Charley Hull (-3).

Suomalainen pelaa lauantain kierroksella toiseksi viimeisessä ryhmässä yhdessä Taiwanin Min Leen (-5) ja USA:n Jenny Colemanin (-4) kanssa. Kolmikon startti on kello 23.43 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje