18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Masters-muistoja: Onneton syntymäpäivä

Robero De Vicenzo (alhaalla vas.) entisten British Open -voittajien yhteispotretissa St Andrews'sa viime heinäkuussa. © Getty Images

Roberto De Vicenzo on yksi kaikkien aikojen kovimmista eteläamerikkalaisista golfin pelaajista. Hän voitti urallaan vuoden 1967 British Openin lisäksi maailmanlaajuisesti yli 230 turnausta, mutta parhaiten hänet muistettaneen silti vuoden 1968 Mastersin tapahtumista.

De Vicenzo johti 45-vuotissyntymäpäivänään Mastersia kahdella lyönnillä ennen finaalikierrosta, mutta hienosta 65 lyönnin kierroksesta huolimatta hän joutui päästämään Bob Goalbyn rinnalleen jaetulle kärkipaikalle. Tai näin hän ainakin oletti.

Ikävää seurausta edelsi 17. reiällä sattunut kömmähdys, kun De Vicenzon kanssa päätöskierroksella pelannut Tommy Aaron kirjasi pelikaverinsa korttiin tulokseksi parin (4), vaikka oikea tulos olisi ollut birdie (3). Epäonnekseen De Vicenzo ei tullut tarkistaneeksi korttiaan ennen allekirjoitusta, ja näin sääntöjen mukaan kortissa ollut korkeampi reikätulos jäi voimaan.

Kun vielä hetki sitten oli näyttänyt siltä, että seuraavana päivänä kaksi tasatulokseen päätynyttä pelaajaa iskisivät yhteen 18 reiän uusintakierroksella, romahdutti armoton sääntörike salamannopeasti argentiinalaisen maailman.

Sittemmin Augustan puheenjohtaja Clifford Roberts lähetti De Vicenzolle lohdutukseksi hopeisen savukerasian, johon oli kaiverrettu kaikkien edellisten Masters-voittajien nimikirjoitukset. Kerrotaanpa myös Goalbyn saaneen runsaasti postia kiukkuisilta ihmisiltä, joiden mukaan Goalby ei ansainnut voittoaan.

Pian 88 vuotta täyttävä, mutta vetreä De Vicenzo vieraili viime vuonna British Openin 150-vuotisjuhlallisuuksissa St Andrews’ssa. BO:n 44 vuoden takaista voittoa ei De Vicenzolta onneksi voi kukaan ottaa pois, ja näin hänen nimensä tulee säilymään ikuisesti major-voittajien kirjoissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje