Mallonista USA:n Solheim Cup -joukkueen kapteeni - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Mallonista USA:n Solheim Cup -joukkueen kapteeni

Neljän major-voiton Meg Mallon valittiin USA:n kapteeniksi ensi vuoden Solheim Cupiin. © Getty Images

Yhdysvaltain joukkuetta Solheim Cupissa kahdeksan kertaa pelaajana ja kerran varakapteenina edustanut Meg Mallon on nimitetty Team USA:n kapteeniksi. 18 kisaa LPGA Tourilla voittanut Mallon hyppää ”laivansa ruoriin” ensi vuoden elokuussa, jolloin joukkueturnaus pelataan Coloradossa.

”Tämä on ehdoton kunnia. Olen ollut mukana yhdeksässä Solheim Cupissa, mutta seuraava kerta kruunaa urani. Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä kannun palauttamiseksi pelaajiemme käsiin”, Mallon sanoi Yhdysvaltain PGA:n jokavuotisilla messuilla Floridassa.

Mallonin joukkue on voittanut Solheim Cupin kuusi kertaa, viimeksi vuonna 2009. Tuolloin hän työskenteli Beth Danielin luotsaaman ryhmän varakapteenina yhdessä Kelly Robbinsin kanssa. 48-vuotias Mallon toimi viime vuonna USA:n kapteenina Junior Solheim Cupissa, mistä hankitun kokemuksen hän toivoo kantavan Denverissä pitkälle.

”Se oli jännittävä kokemus, sillä en tuntenut pelaajia ennestään erityisen hyvin. Varmasti sain sieltä runsaasti eväitä kapteenin tehtäviin ensi vuoden turnausta ajatellen.”

Eurooppa on Solheim Cupin puolustava mestari, väännettyään vastustajansa kumoon tiukkojen vaiheiden jälkeen Irlannissa viime syksynä. USA on voittanut 12 joukkueturnauksesta kahdeksan, eikä ole koskaan hävinnyt kotikentällään.

Ensi vuoden Solheim Cup on asetettu kilpailukalenterissa mielenkiintoiseen paikkaan, sillä se pelataan heti PGA Championshipiä seuraavalla viikolla.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje