[11][17]
Asian Tour - Kilpagolf

Mäkitalo 22:s Malesiassa

Jaakko Mäkitalo teki onnistuneen visiitin Malesiaan.

Jaakko Mäkitalo (-4) ylsi lauantaina päättyneessä Selangor Mastersissa uransa parhaaseen sijoitukseen Aasian kiertueella. Päätöskierroksella tuloksen 71 pelannut suomalainen nousi kisan lopputuloksissa sijalle 22. Mäkitalo teki neljännellä kierroksella neljän birdien lisäksi yhden bogin ja yhden tuplan.

Mäkitalo on pelannut tällä kaudella yhdeksän turnausta Asian Tourilla, joista jatkopaikka on irronnut kuusi kertaa. Hän on 12 407 dollarin tienesteillään kiertueen rankingissa sijalla 91.

Kalle Samooja (+3) oli Malesiassa pelatussa kisassa 63:s. Selangor Mastersin voittoa puolustanut Joonas Granberg karsiutui kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Hän jatkaa rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 61.

Kisan voitto meni Thaimaahan Thaworn Wiratchantin (-16) matkassa, Intian Gaganjeet Bhullar (-13) oli toinen. Vietnamin Michael Tran, Bangladeshin Siddikur ja Espanjan Javi Colomo jakoivat kolmatta sijaa neljä lyöntiä Wiratchantille hävinneinä.

Marko Kuivasaari (8.9. klo 15.23)

Mäkitalolla hyvä päivä Malesiassa Jaakko Mäkitalolla on näköyhteys 15:n joukkoon ennen Selangor Mastersin viimeistä kierrosta.

Jaakko Mäkitalo kiikaroi hyvää sijoitusta Malesiassa.

Jaakko Mäkitalo jatkaa Selangor Mastersin finaalikierrokselle sijalta 30. Alastarolainen kohensi Aasian kiertueen kisassa tuntuvasti asemiaan pelattuaan perjantaina tuloksen 69. Mäkitalo on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kolme alle. Torstaina onnistunut (68) Kalle Samooja ei saanut kolmannella kierroksella juonen päästä kiinni. Hänen sijoituksensa on 68:s.

Kisan voittoa puolustanut Joonas Granberg karsiutui jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

Selangor Mastersin johdossa on Thaimaan Thaworn Wiratchant (-13), jolla on kolmen lyönnin etumatka Ruotsin Jesper Kennegardiin. USA:n Jonathan Moore, Filippiinien Jhonnel Ababa sekä Vietnamin Michael Tran jakavat kolmatta sijaa yhteistilanteessa -8.

Marko Kuivasaari (7.9. klo 22.43)

Mäkitalo suomalaistoivona Malesiassa

Jaakko Mäkitalo (70) on avauskierroksen jälkeen ainoana kolmesta suomalaispelaajasta cut-rajan oikealla puolella Selangor Mastersissa

Jaakko Mäkitalo aloitti Selangor Mastersin terhakkaasti.

Joonas Granberg voitti edelliskaudella sensaatiomaisesti Malesiassa pidetyn Asian Tourin kisan. Mahdollisuudet voiton puolustamiseen murenivat keskiviikkona käynnistyneessä kisassa pitkälti jo avauskierroksella, Granbergin tulos oli 78. Erityisen vaikeita turkulaiselle olivat yllättäen par-viitoset, jotka hän kiersi yhteensä neljä yli.

Kalle Samooja ei myöskään päässyt toivottuun vauhtiin, avauspäivän jälkeen sijoitus oli pitkälti päälle sadan ja tulos 76. Samooja on kuluvalla kaudella toistaiseksi ainoa suomalainen joka on yltänyt top-ten sijoitukseen. Hän oli Kambodzassa neljäs.

Jaakko Mäkitalo pelaa jo yhdeksättä Asian Tourin kisaansa. Keskiviikkona hän sai tuloksekseen 70 jolla oli 30:n ensimmäisen joukossa. Karsintojen kautta kortin Aasiaan saaneen Mäkitalon paras sijoitus on kuluvalla kaudella 27:s, jatkoonpääsyjä on viisi.

Selangor Masters kuuluu Asian Tourin pienimpiin, palkintorahaa on jaossa 390.000 dollaria.