14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Major-voitosta kamppaileva Rory McIlroy pelaa klubipron kanssa, joka ei kehdannut katsoa lauantain pelikaveriaan silmiin

Michael Block on viihtynyt Oak Hill Country Clubin kentällä tähtipelaajien joukossa. Kuva: Getty Images

Michael Blockin loistavat suoritukset ovat saaneet PGA Championshipissä yleisön ja pelaajat hämilleen.

Kauden toisen major-turnauksen loppuhuipennus on käsillä ja tuloslistan kärkipäässä on toinen toistaan kuuluisampia pelaajia. Kaikki tuntuvat kuitenkin puhuvan kisamaisemissa vain Michael Blockista. Anteeksi, kenestä? Niin, lienee paikallaan kertoa hieman tästä sensaatiomaisesti kahdeksannella sijalla PGA Championshipissä keikkuvasta pelaajasta.

Perinteen mukaan Yhdysvaltain PGA:n mestaruuskilpailuissa on 20 pelaajan kiintiö järjestön opettajajäsenille, joista tämän viikon turnauksen jatkokierroksille eteni yksi pelaaja, Michael Block.

Valmentajia tai ”klubiproffia” on päässyt ennekin PGA Championshipissä jatkoon, mutta tyypillisesti he ovat hiipuneet viikonlopun kierroksilla jäännössijoille. Block, 46, ei näyttäisi tyytyvän Rochesterissa vain mukavaan kokemukseen ihaillen oman pelin ohessa lajin kirkkaimpien tähtien aikaansaannoksia. Hän on tullut Oak Hill Country Clubin vaikealle East Courselle selvästi menestymään. Miten muuten on selitettävissä, että Blockin edellä tuloslistalla ennen päätöspäivää on vain seitsemän lajin ehdottomaan tähtikaartiin kuuluvaa pelaajaa?

Moni ehti jo arvella Blockin kahta 70 lyönnin kierrosta suonenvedoksi. Lauantain takaysillä tulleet kaksi peräkkäistä birdieä auttoivat häntä jo kolmannen kerran peräkkäin par-tulokseen, 70, ja vain kuuden lyönnin päähän johdossa olevasta nelinkertaisesta major-voittajasta, Brooks Koepkasta.

Eniten huomiota ovat herättäneet paikoin luotisuorat lyönnit.

Klubipro on edellisen kerran ollut josssain vaiheessa PGA Championshipiä top 10:ssä vuonna 1988. Kyseessä oli Jay Overton, joka lopulta jakoi Oklahomassa 17. sijan. Block pelaa tällä viikolla seitsemättä major-turnaustaan, kaikki muut ovat päättyneet hänen osaltaan karsiutumiseen.

Mikä tahansa pariin tai sen alle pelattu kierros lauantain kaltaisessa sateessa Oak Hill Country Clubilla on erinomainen suoritus, kun ottaa huomioon vielä, miten vaativiksi kentän muutenkin hankalat karheikot muuttuvat märkinä.

Block on ollut PGA Championshipissä kovassa vedossa kaikilla osa-alueilla: hän on turnauksen draivitarkkuus- ja puttitilastoissa toisena ja lähestymisissäkin kahdeksannella sijalla. Eniten huomiota ovat herättäneet paikoin luotisuorat lyönnit. Märistä karheikoista ei ollut Blockille kolmannella kierroksella isommin haittaa.

Hän kertoi lauantaina, ettei voinut katsoa muutaman ensimmäisen reiän aikana pelikaveriaan Justin Rosea silmiin.

”Olen suuri Rose-fani. Tuntui jotenkin pelottavalta ja hullulta pelata täällä hänen kanssaan, joten käytännössä katselin vain hänen kenkiään.”

Arroyo Trabuco Golf Clubilla head prona Mission Viejossa Kaliforniassa työskentelevä Block on voittanut urallaan kolmesti Southern California PGA Championshipin sekä kaksi muuta pienempää ammattilaiskilpailua. Hän pelasi amatöörinä Mississippin ja Missouri-St. Louisin yliopistojen college-golfjoukkueissa. Etevä pelaaja käväisi PGA Tourin karsinnoissa vuonna 2007 ja on pelannut 25 PGA Tourin kilpailussa päästen näissä neljästi jatkokierroksille.

Mikäli Block sijoittuisi kilpailussa top 15:een, olisi hänellä automaattinen osallistumisoikeus seuraavan vuoden PGA Championshipiin. Venyessään neljän parhaan joukkoon, Block pelaisi ensi vuonna lisäksi Masters Tournamentissa.

Nähtäväksi jää, mihin Block katselee kahta luokkaa Rosea kovempaa pelimiestä, kun hänen seurakseen päivän neljänneksi viimeiseen ryhmään liittyy tilanteessa -1 oleva neljän major-voiton Rory McIlroy.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje