11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Mahan hakee revanssia Kaymerista

Luke Donald (vas.) on Martin Kaymerin ohella yksi suosikeista ennen kahta viimeistä kierrosta © Getty Images

Luke

Miamissa pelattavan World Tourin kisan kärkikolmikon muodostavat maailmanlistan ykkönen Martin Kaymer (-8), sekä kaksi edellistä WT:n lyöntipelikisaa voittaneet Hunter Mahan (-9) ja Francesco Molinari (-8). Kaymer kukisti Mahanin matkallaan kohden maailmanlistan ykköstilaa Arizonan reikäpelimestaruuskisoissa luvuin 2/1. Mahan sortui tuolloin samaan erheeseen joka oli hänen kohtalonsa myös Ryder Cupissa. Epäonnistunut chippi ”helposta” paikasta antoi voitonavaimet Kaymerille, Ryder Cupin ratkaisuottelussa McDowellille. Mahanilla on iso miehuuskoe edessään hänen pelatessaan kolmatta kierrosta Kaymer kirittäjänään.

Golf Digestin haastattelussa Kaymer painotti viihtyvänsä tilanteissa joissa miehestä otetaan mittaa, katsotaan kuka uskaltaa lyödä voittoon vaadittavat onnistumiset. Samaa mantraa hän toisti myös Floridassa kahden kierroksen jälkeen.

”On aina mukavaa olla jostain kärkiryhmistä,pelata iltapäivällä nauttien ihmispaljoudesta ja kisan tunnelmasta. Nautin siitä,” Kaymer julisti.

Cadillac Champioships ei suinkaan tässä vaiheessa ole kahden tai kolmen miehen välinen taisto. Voittoa lähtevät perustellusti tavoitteleemaan viikonloppuna hyvistä asemista myös Matt Kuchar, Nick Watney , Rory McIlroy, Ernie , Luke Donald, Steve Stricker sekä Padraig Harrington.

Tiger

Toinen päivä oli torstaita tuulisempi, tulostaso putosi ja kolme maailmantähteä menetti käytännössä mahdollisuutensa. Tiger Woodsin esitys oli varsin epätasainen. Svingimuutos on vielä vaiheessa, Woods yllätti katsojat lyömällä tiiauspaikalta puukolmosellaan täysin epäonnistuneen, raskaan duffin 171 metrin päähän, noin 50-60 metriä normaalia lyhyemmäksi. Tiger hakkasi tämän jälkeen varsin kovaa mailallaan maahan täydellisen turhautumisen merkkinä. ”Takamatkaa” Mahaniin on yhdeksän lyöntiä, miehiä edellä yli 30, joten Woodsin voittomahdollisuudet ovat nykyvireessä kahdella viimeisellä kierroksella teoreettiset.

Lee Westwood menetti paljon mahdollisuuksistaan (ja pelihuumoristaan) lyötyään samalla par-viitosella kahdesti veteen. Hän on Woodsin ja Phil Mickelsonin kanssa samassa tuloksessa. Lähes sataprosenttisen varmalta näyttää se, että Martin Kaymer on maailmanlistan ykkönen myös viikonlopun jälkeen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje