25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]

[14][24]
DP World Tour - Kilpagolf

Maailman entinen amatööriykkönen avasi pikavauhdilla voittotilinsä pääkiertueilla

Keita Nakajima marssi New Delhissä pelatun DP World Tourin kilpailun voittoon. Kuva: Getty Images

Keita Nakajiman voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna finaalikierroksella.

Keita Nakajima (-17) otti viikonvaihteessa yhden vaivattomimmista voitosta pitkään aikaan DP World Tourilla. Hän pelasi Hero Indian Openin viimeisellä kierroksella tuloksen 73, ja jätti toisen sijan jakaneet pelaajat neljän lyönnin päähän.

Neljän lyönnin johtoasemasta sunnuntaihin lähtenyt Nakajima painoi kaasua DLF Golf & Country Clubin etuysillä, ja hankkiutui kierroksen puolivälissä jo yhdeksän lyönnin karkumatkalle.

Vaikka Nakajima pelasi viimeiset reiät tahmeasti, oli jo pitkään selvää, ettei hänen voittonsa ole uhattuna.

”Tavoitteenani on sijoittua tänä vuonna Race to Dubai -rankingissa top 10:een ja saada ensi kaudelle PGA Tourin pelioikeus”, noin 355 000 euroa palkintorahaa ansainnut Nakajima kertoi haastattelussa.

Nakajiman, 23, ensimmäinen pääkiertuevoitto tuli harvinaisen nopeasti. Siihen hän tarvitsi vain 11 kilpailua. Valtavan potentiaalin omaava nuorukainen on voittanut neljä turnausta Japan Golf Tourilla, joista ensimmäinen tuli amatöörinä.

Hän oli vuosina 2020–2022 amatöörien maailmanlistan ykkösenä ennätykselliset 87 viikkoa, riistäen entisen ennätyksen (60 viikkoa) Jon Rahmilta. Nakajima saavutti myös ensimmäisenä pelaajana kahdesti amatöörilistan ykköselle myönnettävän Mark H. McCormick -mitalin.

Nakajima voitti viime vuonna tulokaskaudellaan kolme Japanin kiertueen kilpailua, ja nousi rahalistan ykköseksi. Hän on kautta aikain viides japanilainen DPWT-voittaja. Nousevan auringon maan pelaajat ovat kunnostautuneet DPWT:llä viime aikoina, sillä Ryo Hisatsune voitti syyskuussa Ranskan avoimet ja Rikuya Hoshino nousi helmikuussa Qatar Mastersin ykköseksi.

Isäntämaan Veer Ahlawat jakoi New Delhissä pelatun turnauksen kakkossijan Ruotsin Sebastian Söderbergin ja USA:n Johannes Veermanin (-13) kanssa.

Kilpailun ainoa suomalaispelaaja Lauri Ruuska ei selviytynyt jatkokierroksille.

Lue seuraavaksi: Ruotsalaiset kohensivat mieletöntä tilastoaan DP World Tourilla