27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lydia Ko omaa luokkaansa Taiwanissa

Lydia Ko on ollut jo kolme vuotta huipulla. Ensimmäinen iso voitto tuli Kanadan avoimista vuonna 2012. Kuva: Getty Images

Lydia Ko (-20) ei antanut kilpakumppaneilleen pieniäkään mahdollisuuksia Taiwanissa pelatussa LPGA:n turnauksessa. Hän vastasi kisan päätöspäivän kovimmasta tuloksesta, 65 jättäen korealaiset So Yeon Ryun ja Eun-Hee Jin peräti yhdeksän lyönnin päähän.

Kauden viidennen ja uran kymmenennen voiton LPGA Tourilla saavuttanut Ko kaappasi samalla maailmanlistan kärkipaikan Inbee Parkilta. Jälkimmäinen ei ollut puolustamassa LPGA Taiwan Championshipin voittoa, vaan osallistui samaan aikaan pelattuun Korean kiertueen kilpailuun. Park jakoi kyseisessä turnauksessa kakkostilaa.

”On etuoikeutettua voittaa kilpailu ja pelata hyvin, mutta en ole vielä ehtinyt ajatella paluutani takaisin maailmanykköseksi”, Ko sanoi.

Ko teki saman tempun Parkille kauden avausturnauksessa Floridassa, jossa hän sijoittui toiseksi. Park puolestaan nousi uudelleen World Rankingin kärkeen voitettuaan Women’s PGA Championshipin (major) kesäkuussa New Yorkissa.

”En ollut tyytyväinen kisan lopetukseen Ocalassa. On hienompaa palata listan ykköseksi voiton myötä. Olen pelannut viime viikot todella luotettavasti, sitä voimme nyt juhlia koko tiimini voimin”, Ko sanoi.

Ko on tottunut viime vuosina rikkomaan ennätyksiä, ja taas syntyi uusi sellainen. Hän on kaikkien aikojen nuorin kymmenen turnausta voittanut pelaaja kaikki pääkiertueet huomioiden. Edellinen ennätys, vuodelta 1929, oli Horton Smithin (21 vuotta, 7 kuukautta) hallussa. LPGA Tourin aiempi ennätys oli Nancy Lopezilla, joka oli vuonna 1979 tämän rajapyykin rikkoessaan 22 vuoden ja kahden kuukauden ikäinen.

”Tapasin hänet (Lopezin) Clevelandissa pari kuukautta sitten. Hän on uskomaton persoona ja golfin pelaaja. On itselleni suuri kunnia rikkoa Nancyn ennätys.”

Taiwanissa 300 000 dollaria tienanneen Ko’n kauden kokonaisansiot kohosivat reiluun 2,7 miljoonaan dollariin.

So Yeon Ryu innostui ylistämään tuoretta voittajaa kilpailun jälkeen.

”Lydia on yhä teini-ikäinen, joten on vaikea uskoa, kuinka hän käyttäytyy ja pelaa. On hienoa, että meillä on tuollainen spesiaalityyppi kiertueella. Ja hän ei ole pelkästään hyvä pelaaja, vaan myös todella hieno persoona. Jos hän ei olisi hyvä tyyppi, saattaisin olla kateellinen, mutta kunnioitan häntä täydellisesti”, Ryu sanoi.

Englannin Charley Hull (-10) oli parhaana eurooppalaisena neljäs. Norjan Suzann Pettersen mahtui myös viiden joukkoon. USA:n Paula Creamer jakoi Kiinan Xi Yu Li’nin (-7) kanssa kuudetta sijaa.

LPGA:n viiden turnauksen pituisesta Asian Swingistä on jäljellä kaksi kilpailua. Seuraava pelataan Kiinassa ja viimeinen marraskuun ensimmäisellä viikolla Japanissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje