18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA:n huiput koolla Floridassa

Yani Tsengille voitto Orlandossa olisi kaikki kiertueet huomioiden tänä vuonna jo 13:s. © Getty Images

Naisten Yhdysvaltain kiertueen vuoden viimeinen turnaus CME Group Titleholders käynnistyy torstaina Orlandossa. Kilpailuun on kelpuutettu jokaisen 22 LPGA Tourin turnauksen kolme parasta pelaajaa. Turnauksen 1,5 miljoonan dollarin yhteispotista voittajalle on luvassa 500 000 dollaria.

Kisan ehdoton voittajasuosikki on tänä vuonna häikäisevästi pelannut Yani Tseng. Maailmanlistan ylivoimainen ykkönen tavoittelee Orlandossa kauden kahdeksatta voittoaan LPGA Tourilla. Hyvissä ajoin kiertueen ansiolistan voiton varmistanut taiwanilainen tulee vastaanottamaan vuoden parhaan pelaajan palkinnon toisen kerran peräkkäin.

Tseng puhdistaa palkintopöydän

Tseng vastaanottaa viikonvaihteessa myös Vare Trophy -palkinnon, joka myönnetään kauden parhaan kierroskeskiarvon saavuttaneelle pelaajalle. Hän on pelannut 21 kilpailussa 40 kierrosta alle 70 lyönnin, keskiarvollaan 69,56.

Aiemmin 70 lyönnin keskiarvon ovat LPGA Tourilla rikkoneet Annika Sörenstam (neljästi) ja Lorena Ochoa (kolmesti) sekä Karrie Webb, Grace Park ja NaYeon Choi, kukin kertaalleen.

Tsengistä tuli tänä vuonna ensimmäinen pelaaja (miehet mukaan lukien), joka on yltänyt 22-vuotiaana viiteen major-voittoon. Hänen lisäkseen useamman kuin yhden kilpailun ovat LPGA-kiertueen päättyvällä kaudella voittaneet ainoastaan Webb, Suzann Pettersen ja Brittany Lincicome.

Pettersenin lisäksi muita kisassa mukana olevia Euroopan Solheim Cup -joukkueen sankareita ovat Ruotsin Caroline Hedwall sekä Espanjan Azahara Munoz.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje