Liiga-tähti siivitti Oliver Lindellin Challenge Tourilla kovaan sijoitukseen - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]

[10][20]
Challenge Tour - Kilpagolf

Liiga-tähti siivitti Oliver Lindellin Challenge Tourilla kovaan sijoitukseen

Oliver Lindell teki päätöspäivänä ison loikan tuloslistalla. Kuva: Getty Images

Lindell ja caddie Peter Tiivola onnistuivat samassa Itävallan kilpailussa myös kaksi vuotta sitten.

Oliver Lindell (-10) esitti komean loppukirin Ramsaussa viikonvaihteessa käydyssä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Euram Bank Openin neljännellä kierroksella parhaan tuloksensa, 65, ja nousi hienosti jaetulle viidennelle sijalle.

Lindell oli liidossa jo Adamstal Golf Clubin kentän etuysillä, jonka hän pelasi kolme alle. Reiän 11 bogey jarrutti hieman menoa, mutta sisään tulon puolivälissä tulleet peräkkäiset birdie ja eagle kruunasivat erinomaisen päivän.

”Oikein stedi (vakaa) viikko. Ekana päivänä oli vähän haasteita, mutta peli parantui päivä päivältä, ja palkintona siitä huippurundi sunnuntaina”, Lindell iloitsi.

Porvoolainen kiitteli bägiään kantanutta ystäväänsä Peter Tiivolaa, joka tunnetaan paremmin jääkiekon SM-liigan hyökkääjänä. Porin Ässien joukkueessa ensi kaudella pelaava Tiivola on toiminut vuosien varrella satunnaisissa kilpailuissa Lindellin caddiena.

”Peter Tiivola oli taas salkussa kiinni täällä Adamstalin kukkuloilla, ja tulosta tuli jälleen”, vajaat 11 000 euroa palkintorahaa ansainnut Lindell totesi.

Edellisen kerran hän oli yltänyt CT:llä kahdesti viiden joukkoon kaudella 2022.

Lindell sijoittui kolmanneksi kahden vuoden takaisessa Euram Bank Openissa, ja tuolloinkin caddien tehtävää hoiti Tiivola. Se oli hänen uransa paras sijoitus haastajakiertueella aina toukokuun lopussa pelattuun Danish Golf Challengeen saakka, jossa tuli jaettu kakkostila.

Kolme lyöntiä voittajalle hävinneelle Lindellille top 5 -sijoitus oli kauden toinen. Edellisen kerran hän oli yltänyt CT:llä kahdesti viiden joukkoon kaudella 2022. Jaettu viides sija tuotti Lindellille 81,33 ranking-pistettä, ja hän kiipesi Road to Mallorca -listalla sijalle 27. Kauden päätteeksi 20 parasta saa kortin DP World Tourille.

Mainiosti Euram Bank Openin aloittanut, ja avauspäivänä hole in onen tehnyt Juuso Kahlos (-6) pelasi hyvän turnauksen jakaen 24. sijan. Tapio Pulkkanen (-2) jakoi 45. sijan ja Matias Honkala (+1) päätyi sijalle T60.

Itävallan turnauksen voitti 18-vuotias englantilaislupaus Frank Kennedy, joka harppasi pistelistalla 21:nneksi. Voitto oli hänelle ensimmäinen Challenge Tourilla. Saksan Nicolai von Dellingshausen (-12) jäi Kennedystä lyönnin päähän.

Pariisin olympialaisiin matkaava Tapio Pulkkanen jatkaa Race to Dubai -listalla parhaana suomalaisena sijalla 11. Kärjessä on Tanskan Rasmus Neergaard-Petersen.

Lue seuraavaksi: Pariisin olympialaisiin valittu Tapio Pulkkanen: ”Mitalia lähden tavoittelemaan”