18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

LETAS-kisa koostelähetyksinä Nelonen Prolla

Ursula Wikström lähtee Vihdin kisaan tosimielessä. Kuva: Juha Taskinen

Naisten LETAS-kisan tapahtumia esitetään televisiossa päivittäin Hillsiden Valley-kentältä Vihdistä. Nelonen PRO2 -kanava lähettää päivän parhaat lyönnit ja kuumat putit torstaista lähtien.

Lähetysajat:

Torstai 9.8. klo 20.45 Perjantai 10.8. klo 20.45 Lauantai 11.8. klo 21.15

Women`s Bank Open on alkanut suotuisassa auringonpaisteessa ja mukana on kaiken kaikkiaan 102 pelaajaa, joista suomalaisia 35. Mukana ovat mm. Ursula Wikström, Jenni Kuosa ja Noora Tamminen.

———————————————

Women´s Bank Open by Catmandoo hosted by HLR Golf Academy –kilpailu, kuuluu Ladies European Tour Access Series –kilpailusarjaan, pelaajia onn 22 eri maasta. Kilpailun palkintopotti on 30 000 euroa, josta voittajan osuus on 6000 euroa.

Vihdin kilpailun suosikki on kotimaassa järjestetyissä naisten Euroopan kiertueen kilpailuissa kahdesti toiseksi sijoittunut LET-ammattilainen Ursula Wikström. Hänen lisäkseen LET-kategorian omaavista pelaajista ovat mukana Jenni Kuosa ja Australian Bree Arthur.

Viikko sitten pelatussa Irish Openissa paikan syyskuussa ainoaan Euroopassa pelattavaan naisten Major-turnaukseen British Openiin varmistanut Wikström lähtee Women’s Bank Openiin ikään kuin kahdessa roolissa. Hän on yksi Golf naiselle ammatti –kampanjan kummeista. Kampanja on Golfliiton ja Kirkon Ulkomaanavun hallinnoiman Naisten Pankin yhteisponnistus.

”Jos omalla pelaamisella voi auttaa näin hyvää asiaan, niin olen mieluusti mukana”, totesi nyt uransa parasta kautta pelaava Wikström.

”Kolmen viikon tauko LET:llä kasvatti nälkää, joten kyllä tässä tosissaan viivalle lähdetään”

Myös pallonlyöminen on Wikströmillä hyvässä mallissa: ”Draivissa on nyt hyvä lentokaari ja rautalyönneissäkin on tuntuu olevan oikea osoite”, summasi joukkueensa kanssa keskiviikkona pelatun Pro-Am kilpailun voittanut Wikström.

”Pelasin kentän nyt ensimmäistä kertaa ja se vaikutti varsin mukavalta. Sen lisäksi se oli hyvässä kunnossa, joten kisasta on tulossa varmasti mielenkiintoinen.”

Maajoukkue haastaa ammattilaiset

Noora Tamminen on Suomen maajoukkueen keulakuva. Kuva: Juha Taskinen

Noora Tamminen on Suomen maajoukkueen keulakuva. Kuva: Juha Taskinen

Euroopan naisammattilaiset saavat kovan haasteen Suomen maajoukkueesta, joka on kokonaisuudessaan mukana Noora Tammisen johdolla. Kisaan osallistuu myös aiemmin LET-kiertueella pelannut Hanna-Leena Ronkainen, jonka yritys, HLR Academy kuuluu tapahtuman yhteistyökumppaneihin. Lisäjännitystä Ronkaisen peliin tuo myös se, että hän on kuudennella kuulla raskaana.

Hillsiden Valley-kentällä kilpailee LETAS-haastajarankingin viisi parasta pelaajaa. Ranskan Marion Ricordeau johtaa rankingia, Skotlannin Pamela Pretswell on toisena, Venäjän AnastasiaKostina kolmantena, Norja Cecilie Lundgreen neljäntenä ja Skotlannin Katy McNicoll viidentenä. Heillä on erittäin kova keskinäinen kilpailu, sillä vain rankingin kolme parasta tienaa paikan ensi kauden naisten Euroopan kiertueelle.

Mukana on myös 34 amatööriä, joita ei sovi kokonaan unohtaa. Maailman amatöörirankingissa sijalla 61 oleva Ruotsin Daniela Holmqvist oli Norjan haastajakisassa peräti toisena.

Hillsiden kilpailu on LETAS-sarjan 8/13 osakilpailu. Mukana olevilla osanottajilla on tältä kaudelta seuraavat voitot:

Terre Blanche Ladies Open, Ranska: 1) Marion Ricordeau, Ranska Kristianstad Åhus Ladies Open, Ruotsi: 1) Cecilie Lundgreen, Norja Ljungbyhed Park PGA Ladies Open, Ruotsi: 1) Pamela Pretswell, Skotlanti Golfstream Ladies Open, Ukraina: 1) Anastasia Kostina, Venäjä

Osanottajista 34 on vielä amatöörejä. Parhaiden amatöörien sijoitus maailman rankinglistalla:

61. Daniela Holmqvist, Ruotsi, (vuoden 2012 EM-kisoissa T13) 86. Ann-Kathrin Lindner, Saksa, (vuoden 2012 EM-kisoissa 5:s) 92. Nina Holleder 135. Noora Tamminen (vuoden 2012 EM-kisoissa T25) 281. Sanna Nuutinen (vuoden 2012 EM-kisoissa T25) 298. Matilda Castrén 429. Krista Bakker 461. Anne Hakula 502. Annika Nykänen 530. Marika Voss 537. Minna Vuorenpää 601. Oona Vartiainen 1170. Xin Ying Wang 1352. Anna Christina Kindgren 1354. Jenni Soikkeli 1605. Jenna Mäihäniemi 2159. Emma Sandberg 3289. Isabella Sahlberg

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje