[6][5]
Kilpagolf

Lee Westwood pieksi tusinan huippuja

Number One. Lee Westwood näytti Etelä-Afrikassa, että maailmanlistan herruus ei ollut sattumaa. © Getty Images

Maailmanlistan ykkönen – ja paikkansa viikonlopun jälkeenkin säilyttävä – Lee Westwood oli täysin suvereeni NedBank Golf Challengessa Etelä-Afrikassa. Englantilainen pelasi neljä kierrostaan yhteensä 17 alle parin. Viimeisen kierroksensa Westwood pelasi neljä alle parin.
Lähimmäs kilpakumppaneista pääsi Tim Clark, joka oli neljän kierroksen jälkeen yhteensä yhdeksän alle parin. Sunnuntaina Clark pelasi kierroksensa yksi alle parin. Kolmatta sijaa jakoivat Retief Goosen ja Miguel Angel Jimenez tuloksella kahdeksan alle parin.
Voitto oli Westwoodille kauden toinen. Kesäkuussa britti voitti PGA Tourilla St. Jude Classicin. Kakkossijoja on kertynyt aimo kasa tältä kaudelta, ehdottomasti suurimmat ovat Mastersin ja British Openin sijoitukset toiseksi. Meriittilistaan pitää toki lisätä vielä Ryder Cupin voitto.
Ilari Ceder

Lee Westwood dominoi Etelä-Afrikassa

<a href=Lee Westwoodin nilkkavammasta ei ole enää tietoakaan. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/12/10120417200724.jpg" width="460">

Lee Westwoodin nilkkavammasta ei ole enää tietoakaan. &copy Getty Images

Maailmanlistan ykkönen pelasi kolmannen kierroksensa NedBank Golf Challengessa yksi alle parin ja on ennen viimeistä kierrosta yhteistuloksessa 13 alle parin.
Viiden lyönnin päässä Westwoodista ovat Etelä-Afrikan Tim Clark ja Ross Fisher. Ross Fisher menetti asemiaan ja päästi Lee Westwoodin entistä kauemmas, kun pelasi kierroksensa yksi yli parin. Tuloksessa seitsemän alle parin on Miguel Angel Jimenez.
Senioreiden kaksikierroksinen kisa päättyi Jeff Slumanin voittoon.
Ilari Ceder
Lee Westwood otti Gary Player Coutry Clubin haltuun
Maailmanlistan ykkönen otti paikkansa NedBank Golf Challengen kärjessä. Englantilainen pelasi toisen kierroksensa kahdeksan alle parin. Yhteistuloksella 12 alle parin Lee Westwood johtaa kolmella lyönnillä ennen Ross Fisheria.
Bogittoman kierrostuloksen 64 pelanneen Westwoodin tulos on tähän mennessä turnauksen paras. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Padraig Harrington pelasi toisen kierroksensa pariin ja jakaa tuloksella kuusi alle parin kolmatta sijaa. Harringtonin kansas samoissa lukemissa ovat Miguel Angel Jimenez ja Edoardo Molinari.
Senioreiden kisaa johtaa Jeff Sluman tuloksella kuusi alle parin. Kahden lyönnin päässä on TommyArmour.
Ilari Ceder
Padraig Harrington johtaa NedBank Golf Challengea

Padraig Harrington oli ensimmäisellä kierroksella joka toisella avauksellaan väylältä sivussa.  &copy Getty Images

Padraig Harrington oli ensimmäisellä kierroksella joka toisella avauksellaan väylältä sivussa. &copy Getty Images

Isot tähdet – jotka eivät Tiger Woodsin isännöimään Chevron World Challengeen mahtuneet tai halunneet – ovat kokoontuneet ”Afrikan majoriin”. Lee Westwood etunenässä.

Kisaan on mahtunut 12 huippua, joista neljä Etelä-Afrikasta. Ernie Els, Retief Goosen, Louis Oosthuizen ja Tim Clark yrittävät pitää isäntämaan lippua korkealla. Ernie Els on voittanut kisan kolmesti.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen 30. kertaa pelattavaa NedBank Golf Challengea johtaa Padraig Harrington. Irlantilainen kiersi Gary Player Country Clubin kentän tulokseen 66 (-6). Lyönnin päässä on Ross Fisher ja kahden lyönnin päässä Lee Westwood.
Normaalin neljän kierroksen mittaisen turnauksen voittoa viime vuodelta puolustaa Robert Allenby.
Kisaan on saatu houkuteltua myös kahdeksan senioria Jay Haas, Nick Price ja Jeff Sluman ehkä kirkkaimpina tähtinä. Nick Price ja Jeff Sluman johtavat senioreiden kisaa tuloksella kaksi alle parin.