25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Lee uhmasi sadetta

Meena Lee sai kyyhöttää Women's British Openin avauskierroksella enemmänkin sateenvarjon alla. © Getty Images

Meena Lee avasi kauden viimeisen major-turnauksen, Women’s British Openin näyttävästi tuloksella 65. Seitsemän birdietä tehnyt korealainen ei tuntunut liiemmin piittaavan koko hänen kierroksensa ajan jatkuneesta kovasta sateesta.

Carnoustiessa, Skotlannissa pelattavan kisan kakkosena on Brittany Lincicome (67), CarolineMassonin, Amy Yangin, Sophie Gustafsonin ja Angela Stanfordin jakaessa kolmatta sijaa tuloksellaan 68 lyöntiä.

Lee on voittanut urallaan neljä turnausta Korean kiertueella ja kaksi LPGA Tourilla, joista jälkimmäisestä on vierähtänyt jo viisi vuotta.

Hän esitti avauskierroksella horjumatonta peliä tiiltä griinille, mutta oli viimeisellä reiällä hieman onnekas. 29-vuotias pelaaja kuitenkin missasi kuin lahjaksi tulleen birdiepaikkansa.

”Jatkolyönti oli todella huono. Pallo loikkasi yli sillan [Barry Burn] ja loikkasi siitä vielä 3-4 metrin päähän lipusta. Minulla oli onnea”, kaikki taivaankappaleetkin puolelleen saanut Lee sanoi.

”Tänään fiilis oli hyvä, kuten myös puttipelini.”

Minea

Ainoana suomalaisena Women’s British Openissa mukana oleva Minea Blomqvist ei saanut peliään kulkemaan torstaina. Päivän hankalimmat hetket osuivat kierroksen puoliväliin (kolme bogia) ja viimeiselle reiälle, jossa hän teki tuplabogin. Pientä lohtua vaisusti sujuneeseen 75 lyönnin kierrokseen toivat kolme birdietä.

”Pelini oli aluksi hermostunutta ja tahmeaa, mutta sääolojen vaikeuduttua yhdentoista pelatun reiän jälkeen sain hyvän taistelufiiliksen päälle. Lämmin ja tyyni keli kylmeni sateen ja yltyneen tuulen mukana, mikä piristi otteitani”, Blomqvist sanoi.

”Tein birdiet rei’illä 14 ja 17. Onnistumiset saivat aikaan viimeisellä väylällä hätäisen ratkaisun hyvän avauslyönnin jälkeen. Lähdin par-nelosella yrittämään aggressiivisesti vesiesteen yli vastatuuleen kakkoslyöntiä 180 metristä suoraan lipulle, kun olisi pitänyt tyytyä pelikaverini tapaan maltillisempaan vaihtoehtoon. Pieni epävarmuus haastavassa tilanteessa ei parantanut asetelmia ja niinpä lyönti jäi lyhyeksi päätyen veteen.”

Blomqvist on ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 90. ”Mitään ei ole vielä menetetty. Lähden perjantaina positiivisella mielellä pelaamaan alle parin tulosta tavoitteena päästä viikonlopun finaalikierroksille.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje