11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska iski heti kärkikahinoihin Ranskan puolella pelattavassa Swiss Challengessa

Lauri Ruuska (kesk.) keskusteli kakkostiin tuntumassa pelikavereidensa Brandon Stonen ja Matteo Manasseron kanssa. Kuva: Getty Images

Hyvä menestys Sveitsissä kohentaisi Ruuskan asemia taistelussa DPWT:n kortista.

Lauri Ruuska onnistui mainiosti Ranskan Folgensbourgissa alkaneen haastajakiertueen turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Hän löi Swiss Challengessa torstaina tuloksen 68 (-4), mikä riittää päivän pelitapahtumien ollessa edelleen kesken jaettuun viidenteen sijaan.

Golf Saint Apollinaire -kentän 10. reiältä startanneen Ruuskan nousujohteinen kierros oli kauttaaltaan ehyt. Viiden birdien ohella hänelle kirjattiin avauspäivänä vain yksi bogey.

”Oli vahva, tasapainoinen kierros. Hyvää peliä tiiltä ja paljon griiniosumia. Itse asiassa ei edes tuntunut että pelasin kovin kummoisesti, kun pelikaverit (Brandon) Stone ja (Matteo) Manassero iskivät kärkituloksen.”

”Mukava tilanne jatkoa varten. Kenttä osuu hyvin silmään, joten hyvä lähteä rakentamaan tulosta”, Ruuska sanoi.

Ruuskalla oli pelissään heinä-elokuussa vahva vaihe. Voittoisan Vierumäen kilpailun jälkeen ote on ollut laskusuuntainen, mutta nyt olisi hyvä hetki kääntää kuntokäyrä uudelleen ylöspäin. Swiss Challengen jälkeen ohjelmassa on enää kolme kilpailua, joiden jälkeen selviää ensi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäksi nousevat pelaajat.

Tarinagolfin pelaaja on Road to Mallorca -pistetilastossa sijalla 29, kun 20 parasta saa kortin DP World Tourille.

Nimestään huolimatta naapurimaan puolella käytävän Swiss Challengen kärkipaikkaa jakavat Italian Matteo Manassero sekä Etelä-Afrikan Brandon Stone (-6), joka näki Challenge Tourin sivuilla jo vuonna 2015 olleessa jutussa Ruuskassa ison potentiaalin.

Roope Kakko (T37) on kierrostaan viiden reiän jälkeen yksi alle. Oliver Lindell aloitti pelinsä kello 15.10 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje