27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska onnistui, ja puhalsi eloa nousuhaaveisiin

Lauri Ruuska on osoittanut, että pystyy tekemään kovaa jälkeä CT:llä. Sunnuntaina se pitäisi jälleen todistaa. Kuva: Getty Images

Ruuskalla on kova työ tehtävänään, jos hän aikoo saavuttaa DP World Tourin pelioikeuden Challenge Tourin pistelistan kautta.

Jos DP World Tourilla Skotlannissa oli tänään säiden puolesta hurja päivä (rankkasateen takia ei pelattu lainkaan), niin sarjaporrasta alempana Challenge Tourin Ranskan kisassa pelaajia hemmoteltiin hellelukemilla. Se sopi mainiosti Lauri Ruuskalle, joka hehkui kuumana Provencen auringossa.

Ruuska aloitti kierroksensa bogeylla, mutta oli sen jälkeen täyttä terästä. Seitsemän birdieä parien lisäksi tarkoitti kierrostulosta -6. Tuloslistalla nousua tuli 23 pykälää Ruuskan päätyessä jakamaan kahdeksatta sijaa kokonaistuloksella -10. Kierros on osalla pelaajista vielä kesken.

Huippuonnistuminen oli Ruuskalle elintärkeä ajatellen suoraa nousua DP World Tourille. Challenge Tourin pistelistan 20 parasta pelaajaa voivat kauden päätteeksi karistaa haastajakiertueen pölyt harteiltaan ja siirtyä Euroopan pääkiertueelle.

Tällä viikolla palkintopallisijoitus tarkoittaisi Ruuskalle tarttumista DPWT-korttiin kiinni. Kisan kärjessä Francesco Laporta (-16) on ottanut kolmen lyönnin karkumatkan kakkosijaa jakaviin pelaajiin. Nuo selät ovat takuulla Ruuskan tähtäimessä huomisen finaalikierroksella.

Oliver Lindell pelasi kelpo kierroksen kolmen birdien ja yhden bogeyn saattelemana. Challenge Tourin kovasta tasosta kertoo se, että Lindellin kolmen kierroksen jälkeinen tulos -6 oikeuttaa vasta 32. sijaan.

Ranskan kilpailu on CT-kalenterin kolmanneksi viimeinen. Seuraavaan kahteen kilpailuun pääsee mukaan enää rajoitettu määrä pelaajia. Ruuska on heidän joukossaan varmasti, mutta Lindellin CT-kausi näyttää päättyvän huomenna Marseillen lähellä sijaitsevassa Mallermortin pikkukylässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje