Lähes viisikymppinen englantilaiskonkari riisti Match Playssä tasapelipisteen DeChambeaulta - Golfpiste.com

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Lähes viisikymppinen englantilaiskonkari riisti Match Playssä tasapelipisteen DeChambeaulta

Bryson DeChambeau ja Richard Bland eivät saaneet selvää paremmuudestaan WGC-Match Playn ensimmäisen päivän ottelussa. Kuva: Getty Images

Richard Bland ja Bryson DeChambeau pelasivat reikäpeliturnauksen avauspäivänä kuin eri peliä, mutta tulos ratkaisee.

Richard Bland vastasi WGC-Match Playn avauspäivän suurimmasta yllätyksestä pakotettuaan lohkonsa ykkössijoitetun Bryson DeChambeaun tyytymään tasapeliin. DeChambeau vei ottelua niukalla erolla suurimman osan etuysistä, kunnes Bland nousi 10. reiällä tilanteeseen all square. Kun loputkin reiät tasattiin, jäi tämä myös ottelun lopputulokseksi.

Bland, 49, elää urallaan uutta kevättä. Hän ylsi viime toukokuun British Mastersissa debyyttivoittoonsa DP World Tourilla 478. yrittämällään. Italian Guido Migliozzi kaatui tunteellisen kilpailun uusinnassa ensimmäisellä playoff-reiällä.

Tarkkaa golfia pelaava Bland otti kauden edetessä lukuisia muita huippusijoituksia ja ylsi viime vuonna kaikkiaan yhdeksän kertaa top 10:een. Paikkaa maailmanlistan top 50:een kolkuttellut Bland pelasi kesäkuun U.S. Openissa kilpailun logohattu päässään kuin golfturisti konsanaan. Hän johti vaativimmaksi majoriksi kutsuttua turnausta 36 reiän jälkeen, mutta joutui tyytymään ankarassa paineessa 50. sijaan.

Bland ei ole Austin Country Clubilla suosikkien joukossa etenemään 16 parhaan joukkoon. Se edellyttää oman lohkon voittoa, mutta hän on valmis yllätykseen, ja tuhkimotarinaan.

”Kukaan ei odota minun pääsevän jatkoon. Me pelaamme golfia täysin eri tavalla, mutta tuossahan reikäpelin kauneus piilee”, Bland sanoi alkuviikolla viitaten kamppailuunsa 21 vuotta nuoremman DeChambeaun kanssa.

Siinä missä proteiinipirtelöitä ahmivan isokokokoisen voimamiehen piti syödä ensi vuonna PGA Tour Champions -kiertueelle tähtäävä ”iltapäiväteemies” välipalakseen, osoittautui tehtävä pelättyä vaikeammaksi. Palloa kymmeniä metrejä vastustaajnsa pidemmälle mättänyt DeChambeau ei ole erilaisten vammojen vuoksi pelannut kilpailussa neljää kierrosta sitten tammikuun alussa käydyn vuoden ensimmäisen turnauksen.

Farmers Insurance Openissa DeChambeau karsiutui ja seuraavalla viikolla hän joutui keskeyttämään Saudi Internationalissa. Kisataukoa ehti kertyä noin 1,5 kuukautta, joten ruosteisuudella oli Texasin reikäpeliturnauksen avausottelussa jonkin verran osuutta asiaan.

Toivottavasti viikosta tulee hyvä, sillä Mastersiin on mahdollisuudet.

Blandilla on mielessään huhtikuun alussa pelattava kauden ensimmäinen major-turnaus, Masters Tournament. Pääsy Augustaan edellyttäisi sijoitusta maailmanlistan seuraavassa päivityksessä 50 parhaan joukossa. Southamptonissa asuva Bland on listalla 60:ntena, joten paikka uran ensimmäiseen Mastersiin edellyttäisi arviolta puolivälieräpaikkaa Match Playssä.

”Minulla ei ole mitään hävittävää. Toivottavasti viikosta tulee hyvä, sillä Mastersiin on mahdollisuudet. Täytyy vain nauttia”, Bland kertoi.

Torstaina Bland kohtaa Talor Goochin ja lohkon viimeisessä ottelussaan hän saa vastaansa Goochille hävinneen Lee Westwoodin.

WGC-Match Playn ensimmäisenä päivänä nähtiin muitakin yllätyksiä. Odottamatonta oli, että lohkonsa ykkössijoitettu, hienon esityksen jälkeen talvella Genesis Invitationalin voittanut Joaquin Niemann kärsi 8/6-rökäletappion Maverick McNealylle. Myös Luke Listin 3/2-voitto Justin Thomasista oli jymypaukku.

Helpoimmalla keskiviikkona pääsi Corey Conners, joka sai jo kahden reiän jälkeen luovutusvoiton selkäkramppien vuoksi keskeyttämään joutuneelta Paul Caseyltä. Kokenut Ryder Cup -pelaaja aikoo kuitenkin jatkaa turnausta.

Matka sijoitusotteluihin on vielä pitkä, sillä jäljellä on 64 lohkovaiheen matsia. Torstain kamppailut antavat jo selvemmän suunnan sille, ketkä olisivat parhaissa asemissa tavoitellessa lohkovoittoa ja paikkaa 16 parhaan joukkoon.

Lue seuraavaksi: Ensimmäisen reiän voitto on parasta lääkettä menestykseen WGC-Match Playssä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

    Bunkkeripete says:

    Kisassa nähtiin taas puhdasta ”jenkkituomarointia” 13. griinin kantissa. Siinä oli sprinklerikansi, jonka reunasta kulki estealueen raja. Maalari oli ollut senverran suurpiirteinen, että punainen maali oli levinnyt myös sprinklerin takareunan ruohoon niin, että kun pallo putosi kannelle, se valui nojaamaan punaista ruohoa vastaan. Ensin siihen joutui Thomas Pieters. Tuomari levitteli käsiään: ei voi mitään, pallo on estealueella eikä vapaata droppia tule. Pahasti kiehuva Pieters ei saanut siitä palloaan viittä metriä lähemmäs ja hävisi reiän. Seuraavaksi samaan paikkaan joutui Bryson D. Nyt (eri) tuomari totesi tilanteen epäoikeudenmukaiseksi ja antoi vapaan dropin. Reikä tasattiin. Kun ryhmä oli poistunut griiniltä, tuomari saapui uudelleen paikalle ja suihkutti spraypullollaan vihreää maalia sprinklerin ”takaseinään”, jolloin sinne eksynyt pallo ei enää ollut estealueella.

    Ãrjy says:

    Pahin virhe oli kentän merkkauksessa, jota kesken kilpailun muutettiin?? Pietersin juttu meni kaiketi sääntöjen mukaan, kun pallo näytti koskettavan kannen takareunassa punaiseksi värjäytyneitä ruohoja. Brysonin pallon asemaa kannella en niin tarkkaan nähnyt. Täytyy vaan uskoa, että ei koskettanut punaruohoja. Onneksi Thomas tästä huolimatta voitti ottelunsa, mutta olisiko Bryson hävinnyt tasapelin sijaan, ellei olisi saanut vapaata droppia ja pystynyt sitten tasaamaan reiän.

    bogiman says:

    Jännä nähdä,ettei nämä toimittajat jätä väliin yhtään tilaisuutta,jolla pääsee Dechambeuta nälvimään.

    Ihminen says:

    mitä nälvimistä se on, jos kaveri kertoo, että eri suunnasta lähestytään peliä.

    KL1 says:

    Tuo homma meni tilannekuvausten perusteella täysin kenttää merkanneen ja Pietersin tilannetta tuominneen tuomarin piikkiin. Gary Young selitti jotain kovasta tuulesta ja että sen takia tarkka merkkaaminen oli ollut hankalaa. No jos ei merkkaava tuomari sen vertaa ole saanut ohjeistusta miten merkata, niin voidaan vetää syyllisten joukkoon myös kisan Chief Referee ja Tournament Director.

    No, virheitä sattuu. Olisihan se Pietersiä ’avustanut’ tuomari voinut radiolla kysyä onko merkkaus asianmukainen. Ensi kerralla muistanee tehdä sen…