11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Kuronen ja Voss voittoihin Meri-Teijossa

Albert Eckhardt hakee uransa ensimmäistä Nordic Leaguen voittoa Meri-Teijosta. Kuva VeVe Media

Marika

Miki Kuronen aiheutti suuryllätyksen Nordic Leaguen kisassa Meri-Teijossa nousemalla päätöskierroksella ykköseksi päivän parhaalla tuloksella 68. Kuronen paransi tulostaan päivittäin (70-69-68). Miro Veijalainen jäi lyönnin päähän, kahden kierroksen jälkeen johtanut Teemu Toivonen putosi lauantaina kolmanneksi.

Ykkösrahat kuittasi paras ammattilainen Niclas Dahlgren, joka hävisi Kuroselle kuusi lyöntiä.

Naisten kisassa voiton vei Marika Voss (+11), Ella Salminen ja Leena Makkonen jäivät kolmen lyönnin päähän kisassa, joka miehiin verrattuna jäi yllättävän vaisuksi tasoltaan.

Sekä miesten että naisten MM-joukkueet julkaistaan alkuviikosta.

2.pv

Teemu

Teemu Toivonen tavoittelee jo kolmatta voittoaan kahden kuukauden jaksoon.

Viikko sitten golfin reikäpelin Suomen mestaruuden voittanut Teemu Toivonen starttaa kärkipaikalta Meri Teijossa pelattavan Nordic Leaguen osakilpailun, Meri-Teijo Openin päätöskierrokselle.

Messilä Golfia edustavan Toivosen avauskierros sujui torstaina 68 (-4) lyönnillä ja perjantaina lahtelaisen tuloskorttiin kirjattiin 70 lyöntiä (-2). Toivosen kahden kierroksen yhteistulos 138 alittaa Meri-Teijon kentän parin kuudella lyönnillä. ”Lyöminen on ollut todella terävää nämä kaksi päivää. Varsinkin rautapeli on tikissä”, totesi torstaina 14 ja perjantaina 15 griiniosumaa lyönyt Toivonen. ”Puttaaminen on jatkunut sekin vahvana ja sama vire, joka löytyi reikäpeleissä on jatkunut myös täällä Meri-Teijossa. Huomenna vaan tiukka vääntö päälle ja voitto kotiin”, suunnitteli ensimmäistä Nordic Leaguen ja Finnish Tourin voittoa jahtaava lahtelainen. Toivosen meriittilistalla on myös heinäkuun alussa saavutettu Viron mestaruus Saare Golfin upealta kentältä.

Toista sijaa, vain lyönnin päässä Toivosesta, jakavat Miro Veijalainen ja Roope Kangas sekä Nurmijärven Golfklubi edustava Miki Kuronen. Kilpailun paras amattilainen, Viron Mark Suursalu golfaa viidentenä tuloksellaan kolme alle.

Naisten sarjan kärjessä on Mikkelin Leena Makkonen (+6), kahden lyönnin päässä hänestä voittotaistoon lauantaina lähtevät Marika Voss sekä Jenni Soikkeli.

1.pv

Miro

Miro Veijalainen loisti avauspäivänä Meri-Teijossa.

Miro Veijalainen (66) , reikäpelimestari Teemu Toivonen (68) ja yllättäjä Antti Ahava (68) muodostavat kärkikolmikon Meri-Teijossa, jossa vain kuusi pelaajaa alitti torstaina 70 lyönnin rajan.

Yllättäjäksi voidaan laskea myös vuosikausia alle kykyjensä pelannut Tuomas Tuovinen (69), joka voitti näytöstyyliin edellisviikolla HGK:n mestaruuden. Suosikeista Peter Erofejeff pelasi 71, Albert Eckhardt 72.

Ennakko

Vuosaaressa ja Ruissalossa aiemmin kaudella pelatuissa Nordic Leaguen kisoissa oli runsas pohjoismaalainen osanotto. Tapio Pulkkanen ilahdutti voittamalla Vuosaaren TehoSport Finnish Openin näytöstyyliin. Suomalaisten menestys kiertueella on kauden mittaan jäänyt varsin vaatimattomaksi. Janne Mommo on rahalistalla ammattilaisista paras, 35:s.

Meri-Teijon tuore toimitusjohtaja Jari Isometsä pisti heti toimeksi ja sai järjestettyä kentälleen torstaina käynnistyvän 25.000 euron palkintopotin tarjoavan Meri-Teijo Openin. Miehiä on mukana 107, naisia 16. Ainoa ulkomaalainen on Viron Mark Suursalu. Suurin syy pohjoismaalaisten pelaajien poisjääntiin lienee potin pienuus ja Meri-Teijon sijainti .

Janne Mommo ja Peter Erofejeff lukeutuvat suurimpiin suosikkeihin yhdessä Erkko Trophyn vastikään voittaneen Albert Eckhardtin sekä Teemu Bakkerin kanssa. Toisaalta pelaajakatraasta löytyy paljon voittoon potentiaalia omaavia pelaajia, pakka on varsin avoin.

Kisa on myös amatöörien viimeinen MM-katsastus. Selkeää karsintasysteemiä päävalmentaja Staffan Johansson ei ole luonut, vaan hän valitsee joukkueen kauden näyttöjen perusteella. Käytännössä on lähes varmaa, että Suomea edustaa Turkin Belekissä kolmikko Tapio Pulkkanen, Toni Hakula ja Albert Eckhardt. Näistä vain Eckhardt on mukana, Pulkkkanen pelaa samanaikaisesti Irlannissa Manner-Euroopan joukkueessa Brittejä& Irlantia vastaan, Hakula on USA:ssa.

Naisten joukkueen rakentaminen on vaikeampi yhtälö.Meri-Teijon kisan väliin jättävä Noora Tamminen on varma tapaus, kahden muun pelaajan kohdalla tilanne on kinkkisempi. Vahvoja kansainvälisiä näyttöjä on harvassa, kandidaatit ovat voittaneet toisiaan ristiin.

Paikallisväriä Meri-Teijon kisaan tuo Jari Isometsän poika Eetu Isometsä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)