11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhosella napakka aloitus

Mikko Korhonen tähtäilee tällä viikolla puttilinjojaan Tanskassa. Arkistokuva: VeVe Media

Mikko Korhonen on kolmen lyönnin päässä kärjestä, Tanskan Horsensissä käynnistyneessä Ecco Tour Championshipissä. Tulos 69 oikeuttaa avauspäivän jälkeen jaettuun neljänteen sijaan yhdessä kahdeksan muun pelaajan kanssa. Korhosen vaihteleva kierros sisälsi yhden eaglen ja neljän birdien lisäksi yhden bogin ja yhden tuplabogin. Muista suomalaisista Antti Ahokas (70) on sijalla 13. Tuloksen 75 pelanneet Janne Martikainen ja Roope Kakko eivät mahdu sadan joukkoon. Challenge Touriin kuuluvan kisan johdossa on Ranskan Francois Delamontagne (66). Isäntamaan Joachim B. Hansen (67) on toisena ja britti James Busby (68) kolmantena. Stensballegaardin Golf Klubin kenttä piti ensimmäisellä kierroksella melko hyvin pintansa, sillä 12 ensimmäisen joukossa olevista yksikään ei välttynyt bogeilta. Marko Kuivasaari (15.8.2012 klo 22.32) Murtautuuko Korhonen kärkeen Tanskassa? Ecco Tour Championship on houkutellut Horsensiin viisi suomalaista. Tanskalaiset odottavat Lucas Bjerregaardista jo seuraavaa tähteä. Keskiviikkona käynnistyvä Ecco Tourin mestaruusturnaus on tuttuun tapaan kelpuutettu Challenge Tourin kalenteriin. Suomalaisista Horsensissa pelattavaan turnaukseen osallistuvat Antti Ahokas, Janne Kaske, Roope Kakko, Mikko Korhonen sekä Janne Martikainen. Etukäteen ajatellen Kakko ja Korhonen ovat viisikosta vahvimmilla.

Challenge Tourilla on pelaamatta vielä kymmenen turnausta, joten yltäminen rankingissa 20 joukkoon edellyttäisi loppukirin käynnistymistä. Syyskuun puolivälissä vuoronsa saava Kazakstanin turnaus on palkintoarvoltaan suurin vain CT:n pelaajille tarkoitettu kilpailu. Almatyssä kärkikolmikkoon sijoittuminen olisi Mikko Korhosellekin elintärkeää, sillä hän on ansiolistalla sijalla 20 olevaa Chris Llyodia n. 14 000 euroa jäljessä.

Kauden päätyttyä kaikki 20 joukkoon rankingissa sijoittuneet saavat automaattisesti kategorian Euroopan kiertueelle ensi vuodeksi.

Korhosen tilanne on edelleen kohtalaisen hyvä ja täysin omissa käsissä. Hänellä on kaksi Top 7 -sijoitusta, mutta todelliselle onnistumiselle olisi kipeästi tilausta. Roope Kakolla on plakkarissaan kaksi (Nordea Masters 17:s ja Acaya Open 3:s) onnistunutta kisaa, mutta ”peruspalkkiot” eivät enää riitä paikkaa pääkiertueelle mielivälle. Antti Ahokkaalle kausi ei ole tarjonnut suuria riemun aiheita: kahdeksan kilpailua pelanneen lappeenrantalaisen paras sijoitus on Kärnten Golf Openin 42:s tila.

Jannet Kaske ja Martikainen totuttautuvat vielä isompiin ympyröihin. Etenkin jälkimmäinen on ahkeroinut pitkin kautta Saksan EPD Tourilla, jossa menestys on ollut kaikin puolin kelvollista.

Ecco Tour Championshipissä on mukana runsaasti tanskalaisia. Maalla on meneillään varsin hyvä noste golfissa, sillä menestystä on tullut laajalla rintamalla. Kisaa isännöivän Thomas Björnin esimerkki ei ole ainoa, sillä Anders ja Sören Hansen, Sören Kjeldsen ja tuoreimpana huippunimenä Thorbjörn Olesen tekevät loistavaa työtä tanskalaisen kilpagolfin puolesta.

Seuraavina paikkaa Euroopan kiertueelle jonottavat jo Lucas Bjerregaard ja Morten ÖrumMadsen. Toissa vuoden amatöörien Euroopan mestari Bjerregaard on esiintynyt tällä kaudella edukseen Nordic Leaguessa: kaksi voittoa ja viisi Top 3 -sijoitusta pitävät hänet tukevasti NL:n rankingin kärjessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje