11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhonen kolmas ja Kakko viides

Mikko Korhonen jatkoi vahvaa nousuaan sunnuntaina ja oli lopulta kisan kolmonen. Vire lupaa hyvää kiertueen finaalia ajatellen.

Syksyn myötä pelaajat hakevat eri kiertueilla asemia ensi vuotta ajatellen ja suomalaisittain on loistavaa, että nyt peli kulkee. Challenge Tourin viimeisessä kisassa ennen finaalia Mikko Korhonen kiipesi tikkaita kierros kierrokselta isoin harppauksia ja oli lopulta kolmas.

Roope Kakolla oli kolmannen rundin takaysillä vaikeuksia, mutta mies kokosi itsensä ja osoitti sunnuntaina todellisen taistelijan luonteensa tekemällä kierroksen kahdelle viimeiselle reiälle birdien.

Mikko Korhosella oli alkuviikosta ongelmia selkänsä kanssa ja se näkyi tuloksissa. Kun jumitus vihdoin laukesi, mies näytti osaamisensa. Lauantaina ja sunnuntaina Mikko kuului selkeästi kisan parhaimmistoon.

”Tänään oli tosi stedi päivä. Painoin etuysillä kohti tankoa koko ajan, koska takaysin vaikeus oli tiedossa”, pohti Korhonen.

Ja se etuysin hyökkäys näkyi myös tuloskortissa: neljä birkkua ja raju harppaus kohti palkintopallia. Voitto oli jo karannut.

”Takaysi oli sitten enemmän rentoa meininkiä, löin keskelle viheriöitä.”

Kööpenhaminan kisan kärkimiesten erot olivat loppujen lopuksi jopa hämmentävän suuret. Ruotsalainen Kristoffer Broberg palasi Challenge Tourille muutaman vaatimattomasti menneen European Tourin kisan jälkeen. Mies vakuutteli, että kiertueiden välinen ero ei ole niin suuri kuin hänen menestymisestään voisi päätellä. Broberg voitti kesällä neljässä viikossa kolme kilpailua, mutta noustuaan ET:lle hän karsiutui kolmessa kisassa neljästä.

Nyt Broberg on löytänyt jälleen oikean vireen ja hän voitti Tanskan kisan selkeästi. Ero toiseksi tulleeseen Simon Wakefieldiin oli kolme lyöntiä ja Mikko Korhoseen peräti yhdeksän lyöntiä.

Mikko Korhonen oli jo ennen Tanskan viikonloppua varmistanut paikkansa Challenge Tourin finaaliin ja vedenjakajalla ollut Roope Kakko osoitti, että seuraava osoite on lentoyhtiön tiski. Finaali pelataan Italiassa.

”Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tänään sai olla aika sitkeä ja se palkittiin sitten lopussa parilla birkulla”, huokaisi Roope kierroksen jälkeen.

”Aika rankka viikko, kun keikkui siinä 45. sijan korvilla. Ylpeä oon ittestäni, että sain raavittua eilisen takaysin jälkeen hyvän sunnuntain.”

Roope jakoi kiitosta myös muille suomalaisille:

”Korhonen on liekeissä ja hieno nähdä, että (Jaakko) Mäkitalon uuttera yritys palkittiin tänään!”

Korhonen ja Kakko nousivat myös vahvasti CT:n rahalistalla ja onnistuminen Italiassa voi varmistaa vahvan kortin European Tourille ensi vuodeksi.

Crowne Plaza Challenge Tourin tulokset. Ja rahalista löytyy täältä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje