11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Konkari kiusaa nuorempiaan

Karrie Webb voitti jo kaudella 1995 British Openin. Viimeisin pysti lähti aussin matkaan Founders Cupista © Getty Images

Karrie

Karrie Webb muodosti yli kymmenen vuoden ajan Annika Sörenstamin kanssa taistelupain joka jakoi rahalilstan voiton keskenään. Sörenstam kruunattiin kuningattareksi kahdeksan kertaa, Webb kolmasti.

2000-luvun alun jälkeen Sörenstam otti kentällä niskalenkin Webbista joka menetti osittain motivaationsa ja putosi jo entisten tähtien joukkoon. Käsittämätön piikki tuli vuonna 2006 jolloin hän voitti taas viisi kertaa.Viimeiset vuodet ovat olleet taas vaatimattomia, mutta Webb osaa edelleen. Tästä todisteena LPGA Tourin Singaporen ja Arizonan kisojen perättäiset voitot joista jälkimmäinen oli jo uran 37:s.

Viikonloppuna Kaliforniassa pelattavassa Kia Classicissa Webbilla on mahdollisuus voittaa kolmannen kerran peräkkäin. Tähän on viimeksi yltänyt Lorena Ochoa kaudella 2008.

”Hyvän ja loistavan välisen tuloksen tekemisen välillä on usein vain hiuksenhieno ero. Minä olen ollut viimeaikoina oikella puolella tätä rajaa. Olen tehnyt oleellisissa paikoissa up & downeja, pistänyt birdieputteja sisään ja saanut pidettyä pelin ”momentumin” hengissä,” Webb selvitteli äkillisen menestyksensä taustoja.

Ikä ei ole esteenä, vaikka Webbin käynnisti suurkisojen voittojensa sarjan jo 1995 British Openissa. Hämmästyttävää kyllä, 36-vuotias Webb oli Founders Cupissa jatkoonpäässeistä kaikkein vanhin!

Vastus on Los Angelesin lähistöllä, Industry Hillsin kentällä kivikovaa.Kilpailujen ja palkintorahojen niukkuudesta johtuen tavallisiinkin kisoihin ilmoittautuvat poikkeuksetta lähes kaikki parhaat.

Suzann

Suurin suosikki on kauden kolmella voitolla (2x let,1x lpga) aloittanut Yani Tseng. Shin Ji Yai on jäänyt viimeaikoina hieman varjoon, paljon osaavalle Suzann Pettersenille voiton saavuttamisesta on tullut melkoinen seinä korvien väliin. LPGA Tour käynnistyi edellisvuonna kahdeksalla perättäisellä USA:n ulkopuolelta tulleen pelaajan voitolla. Nyt määrä on kolmessa, mutta mikään yllätys ei olisi sarjan jatkuminen pitkälle kesään.

Viimevuonna voiton vei Korean Tourilta lainassa ollut Hee Kyung Seo, joka nyt pelaa ensimmäistä varsinaista kauttaan LPGA Tourilla.

Minea Blomqvist pelaa kauden neljännen kisansa, kaksi ensimmäistä hän kiersi Australiassa. LPGA Tourin avauksessa Phoenixissa ensimmäinen kierros sujui mallikkaasti (72). Toisella Minea joutui ”bogeyjunaan” heti alkuvaiheila ja karsiutui lopulta selvästi. Reilun viikon kuluttua käynnistyvään kauden ensimmäiseen majoriin, Nabisco Championshipiin Minnillä ei ole pelioikeutta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje