Komulainen sivusi LET-uran kovinta sijoitusta Ranskan avoimissa: ”Vihdoinkin jotain hyvää golfkentällä” - Golfpiste.com

24.9.–1.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][22]

[10][22]

Noora Komulainen syttyi vahvaan esitykseen Ranskassa. Kuva: Mark Runnacles/LET

Hyvä svingiajatus tuotti Noora Komulaiselle myönteisiä asioita kentällä.

Noora Komulainen (-5) pelasi nousujohteisesti lauantaina päättyneessä Ladies Open de France -kilpailussa. Hän löi Ranskan avointen finaalikierroksella tuloksen 67, ja kiri upeasti jaetulle neljännelle sijalle.

Perjantain jälkeen kahdeksatta sijaa jakanut Komulainen oli yksi harvoista pelaajista, jotka alittivat kahdella viimeisellä kierroksella 70 lyönnin rajan. Tammer Golfin kasvatti jäi uusintaan lähteneistä pelaajista lopulta kahden lyönnin päähän.

”Vihdoinkin jotain hyvää golfkentällä. Suutuin itselleni viime viikon jälkeen, että tämä homma pitää saada kasaan. Löysin svingiin hyvän ajatuksen viime viikonloppuna, ja tällä viikolla se alkoi toimia”, 14 000 euroa palkintorahaa kuitannut Komulainen sanoi.

”Pääsin hyvään flow-tilaan takaysillä tänään muutaman kolmeputtisen jälkeen. En halunnut nähdä tulostaulua ollenkaan, yritin vain tehdä birkkuja joka väylällä”, hän jatkoi.

Suomalainen tuli jakaneeksi Ranskan avoimissa uransa kovinta sijoitusta Ladies European Tourilla. Edellinen ja ensimmäinen nelossija tuli Marokosta toukokuussa 2016. Top 10 -sijoitus oli Komulaiselle kauden ensimmäinen. Hän ylsi Scandinavian Mixed -kilpailussa pelkät LET-pelaajat huomioiden jaetulle viidennelle sijalle, mutta lopputuloksissa Komulainen jakoi sijan 12.

Komulaisen tavoin tuloksen 67 Golf Barrieren kentällä lauantaina pelannut Ursula Wikström (par) kiipesi sijalle T21. Sanna Nuutinen (+2) jakoi 32. ja Tiia Koivisto (+5) 43. sijan.

Kilpailun paremmuus ratkaistiin uusinnassa Sveitsin Chiara Tamburlinin ja Australian Kirsten Rudgeleyn (-7) kesken. Ensin mainittu käänsi pelin edukseen ensimmäisellä playoff-reiällä. Voitto oli Tamburlinin kauden ja uran toinen LET-kiertueella.