27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Kohden neljättä majoria

Rory McIlroy on mediatilaisuuksissa varsin hyvä haastateltava, avoin ja positiivishenkinen. Kuva Getty Images

Valhalla Golf Clubilla Kentuckyssa on kauden neljännen majorin alla tunnelmaa. Rory McIlroy on noussut takaisin maailmanlistan ykköseksi, vireensä vuoksi myös ylivoimaiseksi suosikiksi.

Viimeisten 34 vuoden aikana kolmeen perättäiseen PGA Tourin voittoon ovat yltäneet vainTiger Woods, David Duval, Tom Watson ja Vijay Singh. McIlroylla on mahdollisuus päästä tuohon joukkoon komealla tavalla, plakkarissa on jo major ja World Tourin kisan ykköstila.

”PGA Championships on minulle tilastollisesti paras majoreista. Voiton lisäksi olen saavuttanut pari kolmatta sijaa ja top-ten sijoituksia. Toivoin ennen kauden alkua, että joku pelaajista ottaisi golfissa vahvan valta-aseman. Nyt olen itse päässyt tilaan, jossa voin perustellusti lähteä hakemaan voittoa kaikissa kisoissa joihin osallistun”, McIlroy määritteli tiistaina vaikuttamatta mitenkään ylimieliseltä.

Näytöt puhuvat puolestaan.

McIlroy ei ole aiemmin pelannut kisaa Valhallassa, mutta hän on katsonut videolta vuoden 2000 PGA Championshipia, sekä syksyn 2008 Ryder Cupia jotka pelattiin samalla kentällä.

”Sitä on muutettu joiltain osin. Monet ovat kertoneet, että Valhalla sopii minulle. Se on pitkä, avauksia lyödään runsaasti driverilla.

Pysy hetkessä

Open Championshipissa McIlroy johti kuudella ennen viimeistä kierrosta. Bridgestone Invitationalissa hän nousi vastustamattomasti Sergio Garcian ohi, viimeisellä kierroksella hän saalisti kolme lyöntiä edellään olleen espanjalaisen jo avausväylillä.

”Kun pelini kulkee, pysyn hetkessä. Pyrin valmistautumaan jokaiseen suoritukseen aivan kuin se olisi sen päivän ainoa”, McIlroy kuvaili tiistaina.

Royal Liverpoolissa hän kertoi kahdesta taikasanastaan, joita käytti suorituksiin valmistautuessa. Tiiauspaikalla ja kentällä se oli prosessi, suorituksen läpikäyminen ennen sen tekemistä. Viheriöillä McIlroy on ottanut taikasanakseen ”spot”, kohteen jonka yli pallon on kuljettava matkallaan kohteeseen.

Adam Scott nousussa

Adam Scott on luutinut varsin pitkään Scotty Cameronin hänelle valmistamilla puttereilla. Uusi on taas työn alla, sitä Scott pääsee testaamaan pian PGA Championshipin jälkeen.Kuva Getty Images

Adam Scott on luutinut varsin pitkään Scotty Cameronin hänelle valmistamilla puttereilla. Uusi on taas työn alla, sitä Scott pääsee testaamaan pian PGA Championshipin jälkeen.Kuva Getty Images

Voittojen saavuttaminen suurissa kisoissa on kovan työn takana. Maailmanlistan ykkösen paikkansa menettänyt Adam Scott on pelannut viimeiset kuukaudet upeasti, vaikka ykköstiloja ei ole tullutkaan. Mastersissa hän oli 14., US Openissa yhdeksäs ja Openissa viides.

Mikäli aussi nousee tuloslistalla kärkipäähän ja McIlroyn edelle, ykkösmiehen paikka voi vaihtua jo maanantaina julkaistavalla listalla.

Eurooppalaisia on World Rankingilla viiden joukossa neljä ( McIlroy,Garcia,Stenson, Rose). Voittoja vanhalle mantereelle on PGA Championshipista tullu tpitkän kuivan jakson jälkeen (1970-2008) kahden vuoden välein.

Kauden 2008 sankarista Padraig Harringtonista tuskin on kärkipään hätyyttelijäksi. Martin Kaymer ( 1. 2010) on jäänyt taustalle Players Championshipin ja US Openin näytöstensä jälkeen. Hyvän vireen saadessaan myös hän voi juottaa yleisölle karvaan kalkin.

Varsin suuri odotusarvo on kuitenkin sille, etä Rory McIlroy (2012 voittaja)pelaa muilta karkuun Valhallassa jo hyvissä ajoin ennen viimeistä kierrosta kolmen aiemman major-voittonsa mallisesti.

PGA Championshipin starttiaikoja torstaina:

15.15 Jordan Spieth-Adam Scott-Lee Westwood

15.35. Tiger Woods-Phil Mickelson- Padraig Harrington

16.35 Mikko Ilonen-Jerry Smith- George McNeill

20.45 Bubba Watson-Martin Kaymer-Rory McIlroy

Teemu Tyry

PGA Championship

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje