28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Koepka rynnisti Memphisin kisan kärkeen puttivelho Kenyonin opeilla

Brooks Koepka esitti torstaina sähäkkää puttipeliä. Joukkoon mahtui myös kolme pidempää upotusta. Kuva: Getty Images

Phil Kenyon sai viheriöillä pahasti kompuroineen Brooks Koepkan puttipelin aisoihin. Tulosta syntyi hämmästyttävän nopeasti.

Brooks Koepkan otteet ovat olleet tänä vuonna satunnaista poikkeusta lukuun ottamatta huteria, kolmessa viimeisessä kilpailussa jopa harvinaisen heikkoja. Yksi merkittävimmistä syistä löytyy puttipelistä, sillä hän on pudonnut PGA Tourin strokes gained putting -tilastossa sijalle 140.

Keskiviikkona apuun huudettu kuuluisa puttivalmentaja Phil Kenyon seurasi Koepkan puttaamista, johon hän ehdotti muutoksia. Lääkkeet alkoivat tehota nopeasti, sillä Koepka pelasi Memphisissä käynnistyneen World Golf Championships -sarjan kilpailun ensimmäisellä kierroksella kärkipaikkaan oikeuttaneen tuloksen 62 (-8).

”Kerroin hänelle, että minulla on putissa melkoisia vaikeuksia, ja että tarvitsisin apua. Teimme sitten joitakin korjauksia”, Koepka sanoi.

Kenyon siirsi Koepkan palloa tähtäyksessä kärjestä lähemmäksi putterin lavan keskikohtaa. Sitten hän asetti putterin siten, että lavan kanta lepäsi maata vasten. Myös vasen käsi työskentelee liikeradassa nyt hieman eri tavalla.

Koepka oli WGC-FedEx St. Jude Invitational -kilpailun ensimmäisen kierroksen strokes gained putting -tilaston (+3,07) nelonen, mikä on hänen paras noteerauksensa kuluvalla kaudella. Hän epäonnistui torstaina viheriöillä ainoastaan kerran kolmen metrin sisällä. Maailmanlistan kuutonen myös upotti ”tavoistaan poiketen” kolme yli viisimetristä puttia.

Merkityksensä Koepkan alavireisiin esityksiin lienee myös ”riittävien” haasteiden puuttumisessa. Floridalainen tunnetusti syttyy isoimpiin turnauksiin, joissa hän on menestynyt viimevuosina paremmin kuin kukaan toinen. Uran seitsemästä voitosta neljä on tullut majoreista ja viimeisin ykköstila on Memphisin kilpailusta, jonka voittoa hän siis viikonvaihteessa puolustaa.

Onnistumisellaan Koepka jakoi uransa kovinta kierrostulosta. Tuloksen 62 hän pelasi ensimmäisen kerran Shriners Hospitals for Childrens Openissa nelisen vuotta sitten.

Rickie Fowler ja Brendon Todd jakavat turnauksessa kakkostilaa, kaksi lyöntiä Koepkasta. Eurooppalaisista Sergio Garcia ja Viktor Hovland jakavat yhdeksättä sijaa tuloksellaan 67. Maailmanlistan ykkönen Jon Rahm aloitti tuloksella 70, toinen ennakkosuosikkeihin kuuluva Rory McIlroy (73) jäi kisan alkajaisiksi 11 lyöntiä kärjestä.

TPC Southwind -kentällä on ensimmäisen kerran tänä vuonna koolla major-tasoinen osallistujajoukko. Mukana on 78 pelaajaa, eikä kilpailussa ole kahden kierroksen jälkeistä karsintaa. St. Jude Invitational toimii myös ensi viikolla San Franciscossa pelattavan kauden ensimmäisen majorin, PGA Championshipin, kenraalina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje